Lízingszövetség

Valósággal kilőtt a magyar lízingpiac

A magyar piac is dinamikusan bővül, az első fél évben a finanszírozott összeg 279,4 milliárd forintra rúgott, 19 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

Új elnökségi tagot választott a Lízingszövetség

Új elnökségi tagot választott a Magyar Lízingszövetség: a Merkantil Bankcsoport flottaüzletágának vezetőjét, az évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Zs. Nagy István a testületi tagságáról lemondó Merk Gábort váltja.

Megkedvelték a lízinget a magyarok

Komoly mértékben nőtt a lízingfinanszírozás vonzereje a kis- és középvállalkozások számára, ami jól látszik a növekvő kihelyezéseken. A növekedési hitelprogram (NHP) nyomán kedvező az árazás.

200 ezer autóhitelesnek hozhat pénzt a postás

A banki elszámolás mintegy 180-200 ezer élő lakossági devizahiteles autófinanszírozási szerződést érint, amelyek összesen körülbelül 300 milliárd forintos tartozást jelentenek.

Ügyfélmegtartó program indul

Saját ügyfélmegtartó tájékoztató program kialakítását tervezi a Magyar Lízingszövetség a fizetőképesség határán lévő autós ügyfeleik számára. Az érintettek a kötelezettségek tömeges elengedésére nem, de azok átütemezésére számíthatnak. A szervezet célja, hogy klienseik közül minél kevesebben váljanak nem fizetővé.

Adósmentés készül autósoknak

Saját adósmentő csomag kidolgozását tervezi a Magyar Lízingszövetség – mondta a szervezet főtitkára. Szerinte a 2010-es válságév után tavaly konszolidálódott, idén pedig már bővül a lízingpiac.

Adósmentésre készül a Lízingszövetség

A fizetési terheket könnyítő megoldások kidolgozását tervezi a Lízingszövetség azoknak a gépjárműveket lízingelőknek, akik fizetőképességük határán vannak.

Még kitart a visszaesés

Bár a hazai lízingpiacon a visszaesés az idén is folytatódik, már vannak olyan szegmensek, ahol a növekedés egyértelmű – derül ki a Magyar Lízingszövetség adataiból. Ilyen, az átlagnál sokkal jobban teljesítő területnek tekinthető a flottafinanszírozás, a haszongépjármű-szegmens és az IT-alszegmens.
Világgazdaság Piactér