LTE

Tarol a magyar piacon a mobilnet

Nagymértékben, 69 százalékkal ugrott meg Magyarországon a mobiltelefonokkal generált adatforgalom idén a második negyedévben.

Jön a 4G újabb generációja, tízszeresére nőtt a mobil adatforgalom

A jelenlegi 4G-s mobilkapcsolatnál lényegesen gyorsabb és minőségi változást is jelent a Magyar Telekom és az Ericsson által tegnap bemutatott LTE-Advanced technológia. A megoldás széleskörű elterjedésére még várni kell, a szolgáltatók fejlesztései mellett új telefonokra is szükség van.

4G-s mobilnetben erősít a T-Mobile

Budapest lakosságának 99 százaléka számára elérhetővé vált a T-Mobile negyedik generációs mobil hálózata (4G/LTE) - jelentette be Christopher Mattheisen, a Telekom elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Equilor: Az iPhone 5-től nem estünk hasra

Lehullt a lepel az Apple legújabb csúcsmobiljáról tegnap este. Az iPhone 5 az előzetes várakozásoknak megfelelően vékonyabb, nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint elődjei.

Felgyorsult a Vodafone, de a tereprali már sok

Lezárta tavaly elindított hálózatfejlesztését a Vodafone. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a tegnapi ünnepélyes rendezvényen elmondta: ahhoz, hogy a vállalat mindenhol elérhetővé tegye ügyfeleinek a nagysebességű internet a 900 megahertzes frekvenciasávban elnyert blokkokra is szüksége van, ezért már napokkal korábban befizették a vállalt 15,66 milliárd forintos frekvenciadíjat.

Megjött az operátorok beruházási kedve

Két év visszaesés, illetve stagnálás után világszerte ismét növekedésnek indulhatott 2011-ben a mobil-infrastruktúra piaca, miután a szolgáltatók tömegesen állítják át hálózataikat az új generációs technológiákra.

Jön a negyedik generációs mobil

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Magyar Telekom májusban indított mobilhálózati korszerÛsítése, ötszáz ügyfél bevonásával múlt péntektÕl élesben tesztelhetÕ a negyedik generációs (4G/LTE) technológia, Budapest egyharmadán – jelentette be Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató.

Akadozik a szupergyors mobilinternet

Felgyorsulhat az Európai Unió területén a szupergyors mobil-adatátvitelt jelentő Long Term Evolution (LTE-) technológia terjedése. A tagállamok többsége határidőre teljesítette Brüsszel ezzel kapcsolatos szabályozási elvárásait. Néhány országban viszont politikai és műszaki okok késleltetik a bevezetést.

LTE: meghirdetik a francia frekvenciákat

Franciaországban meghirdetik az új generációs (LTE) frekvenciákat, az ezzel kapcsolatos határozatot a napokban írta alá Éric Besson digitális gazdaságért felelős miniszter.

Világgazdaság Piactér