madoff

Madoff alkalmazottait bűnösnek találták csalásban

Bernard Madoff befektetési menedzser öt volt alkalmazottját bűnösnek találta hétfőn egy New York-i szövetségi esküdtszék abban, hogy éveken át segítettek főnöküknek fenntartani a piramisjátékot.

Putyin: Hodorkovszkij az orosz Madoff

Jelentősen csökkentek a börtönbüntetését töltő Mihail Hodorkovszkij üzletember esélyei a szabadulásra, miután Vlagyimir Putyin miniszterelnök tegnap közölte: a tolvajnak börtönben a helye.

Rács mögött a "mini-Madoff": 168 millióval lépett le

Arthur Nadel floridai befektetési menedzsert 14 év börtönbüntetésre ítélte első fokon az illetékes bíróság. A „mini-Madoff”- ként emlegetett pénzügyi svindler a vád szerint 168 millió dollár kárt okozott ügyfeleinek, s ezzel a válság alatt meggazdagodott csalók felső mezőnyébe „küzdötte magát”.

A medence alján találták meg Madoff barátját

Az ügyvédek szerint tovább bonyolódik a milliárdos csalással vádolt Bernard Madoff ügye azzal, hogy a piramisjáték legnagyobb haszonélvezőjét holtan találták Palm Beach-i házának medencéjében.

A KPMG-t és a JP Morgant vádolják Madoff megsegítésével

A sok milliárd dolláros csalást elkövető Bernard Madoff botránya tovább terjed. Több befektető, akiket Madoff becsapott, most a KPMG-t, a JP Morgan Chase-t, valamint a Bank of New York Mellont is azzal vádolja, hogy nem akadályozta meg idejében a csalási sorozatot.

Madoff lenézte és kinevette a tőzsdefelügyelet ellenőreit

A Wall Street legnagyobb csalássorozatát elkövető Bernard Madoff lenézte és kinevette a tőzsdefelügyelet (SEC) ellenőreit, akiket szerinte könnyedén ki lehetett játszani - derült ki egy évekkel ezelőtti telefonbeszélgetésből, amelynek szövegét a napokban hozták nyilvánosságra.

Madoff-csalás: a tőzsdefelügyelet "ügyetlenkedett"

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) többszöri "ügyetlenkedésére" derített fényt az a SEC-vizsgálat, amelyet a 65 milliárd dolláros csalássorozatot elkövető Bernard Madoff ügyében folytattak le - írta a The Wall Street Journal a hétvégén.

Madoff: Csodálom, hogy nem buktam le korábban

A 150 éves börtönbüntetését töltő Bernard Madoff most először adott interjút az ellene indult büntetőeljárás lezárása óta. A minden idők legnagyobb piramisjátékát felépítő csaló azt mondta: csodálkozik, hogy ennyi ideig nem bukott meg.

Megbecsülik a "besúgókat"

Ismét előtérbe került az együttműködésre hajlandó belső informátorok szerepének fontossága az USA-ban Bernard Madoff 65 milliárd dollárosra becsült befektetési csalása kapcsán. Az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletének (SEC) főnyomozója szerint pénzjutalommal kellene a visszaélések leleplezésére sarkallni a pénzügyi cégek munkatársait, hogy időben fény derüljön az olyan nagyszabású csalásokra, mint a Madoff-eset.
Világgazdaság Piactér