madrid

Mourinhót is elkapta az adóhatóság

A portugál egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott adócsalásért, továbbá közel kétmillió eurós bírságot is fizetnie kell.

Fél áron venne sztrádákat a madridi kormány

Fedezetialap-kezelők egy csoportja 4,5 milliárd eurót követel a madridi kormánytól a főváros körüli fizetős autópályák tulajdonjogának visszaadása fejében.

Madrid világos választ vár a katalánoktól

A spanyol kormány az elszakadás ügyében tárgyalásokat kezdeményező Carles Puigdemont elnöktől azt kéri, értelmezze a keddi függetlenségi nyilatkozattal kapcsolatban tett szavait.

Madrid kész megvesztegetni a katalánokat

A madridi kormány hajlandó tárgyalni Katalóniával a finanszírozási rendszer reformjáról, feltéve, ha a régió eláll a függetlenségi népszavazástól.

Elfelejthetik a madridiak a papíralapú jegyeket

Madridban év végén megszűnik a papíralapú jegy a tömegközlekedésben, az azokat kiváltó plasztikkártyákat pénteken kezdte árusítani a helyi tömegközlekedési vállalat (CRTM).

Több és jobb munkahelyért tüntettek Spanyolországban

A munkavállalói jogok helyreálltását, több és jobb munkahelyet, méltó bérezést, elegendő és fenntartható nyugdíjakat, illetve valódi társadalmi párbeszédet követeltek a legnagyobb spanyol szakszervezetek által meghirdetett tüntetésen utcára vonulók vasárnap Madridban.
Világgazdaság Piactér