magán-nyugdíjpénztár

Tilalomfák

„A lecke, amelyet jó lesz észben tartanunk, arról szól, hogy amikor ott a lehetőség, amikor kinyílik a kapu, akkor nem szabad kételkedni.” Ezt mondta tavaly október 23-án a magyar kormányfő, egyértelművé téve, hogy kormányzásában nem lesznek tilalomfák.

Tovább zuhan a befektetési alapok vagyona - A nyugdíjpéntek átvétele miatt is

Tovább zsugorodott a befektetési alapok vagyona augusztusban, ebben a pénztári vagyon átadása miatti visszaváltások mellett szerepet játszott a részvénypiaci visszaesés is - derült ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) csütörtökön közölt havi jelentéséből.

Selmeczi: 569 ezer ember reálhozamát eltőzsdézték

Selmeczi Gabriella szerint beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntést hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot. Ezt a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azzal támasztotta alá pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több mint félmillió ember egy forintot sem kap reálhozamként.

A nyugdíjpénztáraktól elvett papírokon múlhat a BÉT sorsa

A K&H elemzői szerint az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve gazdaságélénkítő csomagja nélkül a részvénypiacokon árfolyamcsökkenés várható. A BÉT szempontjából meghatározó lesz a magán-nyugdíjpénztári értékpapírok értékesítésének üteme.

Nyugdíjreform - Elképesztően romlott a háztartások pénzügyi helyzete

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiadott pénzügyi számlák adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2011 első negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP 4,8 százalékát érte el. A háztartások nettó finanszírozási képessége a GDP -4,9 százaléka volt az elmúlt egy évben. Az államháztartás nettó finanszírozási képességének jelentős emelkedése és a háztartások finanszírozási képességének jelentős csökkenése a 2011 első negyedévében elszámolt, a magánnyugdíj-pénztári kilépések miatt.

Visszalépőknek: Fontos információk a reálhozamokról

Aki visszalépett az állami nyugdíj-rendszerbe, és nem rendelkezett a reálhozamának kifizetésének módjáról, annak a Magyar Posta küldi házhoz a pénzt, de ha 10 napig nem jelentkezik a tulajdonos, akkor a pénz az államhoz kerül – fontos részletek a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tájékoztatójában.

Orbán Viktor: világrekord a kormány adósságcsökkentése

A magán-nyugdíjpénztári átalakításból származó forrásokkal 1345 milliárd forinttal csökkenti a kabinet az államadósságot - közölte a kormányülés előtt a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Világgazdaság Piactér