magánkassza

Ismét pénzt gyűjtenek a magánkasszák

A Budapest tagjai már hátradőlhetnek, a Horizontnál úgy látják, várhatnak még a komoly kampánnyal. Az idén valamivel aktívabbak lehetnek a tagok, mint tavaly.

Még bírják a magánkasszák

A megmaradt négy magán­nyugdíjpénztárnak sikerült teljesítenie a tagdíjfizetési előírást, így az ezt mától vizsgáló MNB-nek egyelőre nem kell kényszerbezárásról döntenie.

Megúszták a magánkasszák

A tagdíjfizetők aránya mindenhol 70 százalék fölött van, de a passzív tagokat több hónap alatt sem tudják aktivizálni az intézmények. Az egyik pénztár már előzetes járadékot is fizet a nyugdíjaskorú tagoknak. A hosszú távú fennmaradáshoz százmilliók hiányoznak.

Már az önkéntes nyugdíjpénztárak is szenvednek

A második negyedévben 25 ezerrel csökkent a magánnyugdíjpénztárak taglétszáma, és az önkéntesekből is elmentek több mint 10 ezren. A tagok kevesebbet tesznek félre, mint egy éve, az intézmények pedig ágazati szinten veszteségesek

1 millió után 87 ezres hozam - Az ING pereli a PSZÁF-ot

Az ING Nyugdíjpénztár nem károsította meg a tagjait, és a pénztár pert indított az ennek ellenkezőjét állító PSZÁF ellen - erősítette meg Borza Gábor, az ING Nyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke szerdán az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: a nyugdíjpénztár augusztusban, amikor a tagjai jelentős része reálhozamot kap majd.

A magánkasszák vagyonátadása apasztotta az alapokat

Májusban csökkent a befektetési alapok vagyona, döntően az intézményi befektetők visszaváltásai miatt, de a lakosság is inkább eladó volt, és a negatívvá váló tőkepiaci környezet sem kedvezett a hozamoknak.

Nyugdíj: a csehek meglépik, amit nálunk eltöröltek

A cseh kormány szerdai ülésén jóváhagyta a nyugdíjreform legfőbb elveit és kereteit. A reformot magánnyugdíjalapok létesítésére alapozzák, de a tagság nem lesz kötelező - közölte Jaromír Drábek, munkaügyi és népjóléti miniszter a kormány ülése után Prágában.
Világgazdaság Piactér