Magnet Bank

MNB-bírság a MagNet Banknak

A Magyar Nemzeti Bank 19 millió forint bírságot szabott ki a MagNet Bankra a projekthitelezés szabályainak megsértése miatt.

Egy rakat hitelt vásárolt a MagNet Bank

A közösségi bank hitelportfóliót vásárolt az UCB Ingatlanhitel Zrt.-től, ezzel több mint duplájára növelte lakossági jelzáloghitelállományát.

Milliós bírságott szabott ki az MNB a MagNet Bankra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-t az ügyfelek tájékoztatásával összefüggő és egyéb jogsértések miatt - közölte a jegybank pénteken a honlapján.

256 millió forint nyeresége volt a MagNet Bank

Az idén húszéves fennállását ünneplő MagNet Magyar Közösségi Bank (MagNet Bank) két évtizedes működése alatt átlagosan 10 százalékos tőkearányos nyereséget (ROE) ért el, emellett a bank hitel/betét aránya átlag 60 százalék alatt maradt, tavaly a bank adózás utáni eredménye 256 millió forint volt, mérlegfőösszege a múlt év végén 104 milliárd 802 millió forintot tett ki.

Duplájánál is nagyobbra nőtt a MagNet Bank nyeresége

A MagNet Bank adózott nyeresége a 2012-es 102 millió forintról tavaly 312 millió forintra nőtt - mondta Fáy Zsolt, az igazgatóság elnöke a pénzintézet sajtóbeszélgetésén Budapesten. Azt is elmondta, hogy a Simon-ügy után szigorítottak a bank számlanyitási gyakorlatán.
Világgazdaság Piactér