Magyar Élelmiszerkönyv

Szinte minden magyar eszik virslit, pedig sokan azt se tudják, miből készül

Ha azt olvassa egy virslinek tűnő csomagoláson, hogy rudacska vagy pálcika, akkor fogjon gyanút!
2023.07.31. 13:44 Olvasási idő: 6 perc

Vége az átcímkézésnek – kiszoríthatja a korong alakú magyar trappista az importot

A hazai gyártású trappista sajtok piaci pozícióinak erősödését, és a gyanú szerint átcímkézett importsajtok visszaszorulását jelentheti a Magyar Élelmiszerkönyv legújabb módosítása.
2022.09.21. 06:37 Olvasási idő: 8 perc

Egyik csokifigura vagy pálinka címkéje sem megtévesztő

Az ITM laboratóriumi mérésein öt sonka sótartalma meghaladta az előírt értéket.
2022.04.12. 11:39 Olvasási idő: 3 perc

Be kellene tartatni a keményebb szabályokat

Egyesek szimplán fogyasztóvédelmi eszközt látnak az élelmiszerkönyvi szabályozásban, míg mások egyfajta piacvédelmet várnak el a szigorú magyar szabályoktól.
2018.01.08. 14:33 Olvasási idő: 0 perc

Változik a kenyér összetétele, mégsem lesz drágább

Várhatóan nem emelkednek a kenyérárak amiatt, mert megváltozik a felhasznált alapanyagok aránya, így például a teljes kiőrlésű kenyerek és a rozskenyerek összetétele.
2017.06.19. 16:02 Olvasási idő: 0 perc

Jönnek a "szuper" szörpök és lekvárok

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár a Kecskeméti Konzervgyárba látogatott, ahol megkezdték a Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű szabályozásának megfelelő, magas hozzáadott értékű lekvárok rendszeres gyártását
2011.03.08. 13:23 Olvasási idő: 0 perc