Magyar EU-elnökség

Az aranypiac rejtélyei - Tanácsok befektetőknek

Annak ellenére, hogy az arannyal ma már gyakorlatilag a nap 24 órájában zajlik kereskedés a Föld valamely helyszínén, a jelentősebb piaci mozgások mindig Londonból és New Yorkból indulnak el. Az arany árfolyamára ez a két meghatározó helyszín van a legnagyobb befolyással – írja az Aranypiac.hu

Hektikus mozgások az építőiparban - Megint több a felszámolás

Az áprilisi szelídebb cégmozgások után májusban ismét nekilódultak a felszámolások, a végelszámolások pedig a viszonylagos mérséklődés ellenére továbbra is magas szinten állnak – derül ki az Opten legfrissebb adataiból. A cégalapítási kedv rövid távon valamelyest enyhült, de még mindig az átlagnál több új céget jegyeztek be, azaz nem csökkent a cégfluktuáció az építőiparban.

Itt a megállapodás - erősödik a forint

Az uniós megegyezés hatására megindult a korrekció a piacokon. A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe a Bux is az elmúlt napok óriási esése után ismét emelkedni kezdett. A forint kurzusa is fölfelé indult.

Tartsunk össze! - mondja az EU

Az erős kohéziós politika mellett tettek hitet az Európai Unió illetékes miniszterei informális találkozójukon, mert megítélésük szerint csak így teljesülhetnek az EU 2020 stratégia célkitűzései.

Oroszország után mi jövünk a korrupciós feketelistán

Magyarországon magasabbak a korrupciós kockázatok mint Európa, vagy a régió többi országában, ahol az elmúlt években hatékonyabbá vált a szabályok betartása, míg a magyar helyzet nem sokat javult - ez derül ki az Ernst&Young szerdán ismertetett legfrissebb felméréséből.
Világgazdaság Piactér