Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal

Szabálytalanság: külföldi utakat is eladtak a SZÉP-kártyákkal

Külföldi utakat is eladtak egyes utazási irodák s SZÉP-kártyákkal, ami szabályellenes – derült ki az ellenőrzések során. Korábban betiltották a Patika Center Zrt. SZÉP-kártya kibocsátási tevékenységét, s nem fogadhatja el az említett kártyákkal a fizetést az „All You Can Move” Sportpass kártya-rendszer.

Az iroda engedélye sem jelent teljes biztonságot az utazóknak

Az engedéllyel rendelkező utazási irodák sem jelentenek teljes biztosítékot az utasoknak, az elmúlt időszak eseményei bizonyítják, csak új szabályok garantálhatják, hogy a turisták ne maradjanak napokig külföldön abban a bizonytalanságban, hogy kinek a költségére kell akár idő előtt hazautazniuk – írja közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Traffipax hitelesítés: ellenőrzik, de milyen eredménnyel?

Nemrég egy mikrobusz sofőrét megbüntették, mert állítólag 213 km/órával haladt. A márkaszerviz szerint a szóban forgó autó sehogy nem képes ilyen sebesség elérésére. A VGO a traffipaxok hitelességével kapcsolatos technikai és jogi kérdéseket járta körül mérésügyi szakértő és jogász segítségével.

Újabb utazási iroda dőlt be: vége az Omnitours-nak

Újabb utazási iroda, ezúttal egy miskolci viszonteladó került bajba. Az egyéni utazási cégként működő Omnitours Utazási Iroda körül sokasodó fizetési problémákról tavasz óta beszélnek a szakmában. Állítólag volt olyan utazásszervező, amelyik kizárólag azért látogatott el az idei „Menjünk Világgá” kiállításra, hogy behajtsa az iroda kifizetetlen tartozásait, amelyek úgy keletkeztek, hogy az utasok által befizetett előleget, illetve részvételi díjat az ügynök egyáltalán nem, vagy csak részben utalta tovább.
Világgazdaság Piactér