Magyar Lízingszövetség

Folytatódik a lízingpiaci növekedés

Az első negyedévben 16 százalékkal 147 milliárd forintos nyolcéves csúcsra nőtt az új kihelyezések összege, melynek háromnegyedét kkv-k ignyelték.

Bátrabban lízingel autót a lakosság

A tavalyi bővülés után az idén tovább nőhet a hazai lakossági gépjármű-finanszírozási piac. Akciós ajánlatokból sincs hiány.

Nagyot lökött a lízingpiacon az építőipar

Az építőipari fellendülés jól látszik a lízingpiaci adatokon, ahogy az agrárgépek boomja is – derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából.

Derűlátók a lízingcégek

Az autóüzletágon túl a flotta- és eszköz­finanszírozásban is ígéretes növekedési potenciált látnak a lízingcégek – közölte a Magyar Lízingszövetség. A kilátásokat javítja a növekvő újautó-értékesítés és a vonzó árazás is.

Autóhitelesek: mielőbbi megoldást kell találni a Lízingszövetség szerint

A kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Lízingszövetség közös érdeke, hogy a deviza-autóhitelesek megsegítése ügyében minél előbb olyan megoldás szülessen, amely az ügyfeleknek és a finanszírozóknak is elfogadható - mondta Révész Tamás, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Világgazdaság Piactér