magyarság

A kelet-ukrajnai béke megteremtését szorgalmazta a KMKSZ

A kelet-ukrajnai háborús konfliktus békés rendezését, a súlyos gazdasági válság mielőbbi megoldását, az Ukrajnában élő nemzetiségek jogai európai normáknak megfelelő biztosítását szorgalmazta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a szombaton Beregszászon tartott XXVI. közgyűlésén, amelyen az ukrán válság kárpátaljai magyarokra gyakorolt hatásának és a magyarság közösségként való megtartásának kérdései szerepeltek.

Répás szerint sikeres a nemzetpolitika

Semmi sem igazolja jobban a kormány nemzetpolitikáját, mint az a 95 százalékos támogatottság amely a parlamenti választások során a külhoni szavazatokban megnyilvánult - jelentette ki Répás Zsuzsanna a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton a Magyar Ifjúsági Konferencia soros ülésén a felvidéki Dunaszerdahelyen.

Bajnai nem spórol a határon túli magyarok támogatásán

A határon túli magyarok támogatását a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére sem csökkenti a kormány – jelentette ki tegnap Bajnai Gordon miniszterelnök a magyar-magyar kormányzati konzultáción.

Most kevesebben büszkék magyarságukra

Magyarország lakosságának csaknem fele büszke arra, hogy magyar, ezzel szemben 18 százalék egyáltalán nem az - derült ki az Image Factory és Tárki ezer ember megkérdezésével készült felméréséből.
1
Világgazdaság Piactér