mammut

Eladták a Mammut bevásárlóközpontot

A NEPI Rockcastle ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalat 254 millió euróért többségi részesedést szerzett Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.

Az MKB megszabadult Mammut-hitelétől

A Mammut bevásárlóközpontot közel 70 milliárd forinttal hitelező konzorcium vezetője, az MKB Bank eladta jelzálogjogát az amerikai Lone Star ingatlanbefektetési alapnak.

Átalakulnak a bevásárlóközpontok

A következő években sem várható ugrásszerű növekedés az új kiskereskedelmi egységek fejlesztése terén, pozitív trend azonban a szektorban, hogy mind több első generációs bevásárlóközpont újul meg, alakul át akár koncepcióját tekintve. A tapasztalatok szerint egy jó koncepcióval végrehajtott át-, illetve újrapozícionálás révén jelentős eredmény érhető el a bevásárlóközpontok vásárlóinak, és ezáltal végső soron a bérlők aktivizálása terén.

Épül a legnagyobb pláza

Hatalmas, 252 000 négyzetméteres komplexum, az Avia Park építése kezdődik meg ősszel Moszkvában, melyből a bevásálóközpont 232 000 négyzetméteren valósul meg, így Európa legnagyobb plázáját adják majd át 2014 végén.

MOM, Mammut, Aréna - javult a bérleti díj-helyzet

A Colliers International magyarországi irodája által kiadott legfrissebb kiskereskedelmi piaci jelentésből kiderül, hogy a belföldi kereslet érzékelhetően nem változott a 2011-es év során. A statisztikai adatok stagnálást mutatnak a kiskereskedelmi forgalomban a január és november között eltelt 11 hónapra az előző év azonos időszakához képest.
Világgazdaság Piactér