Manager Magazin

Tradíció és női energiák

Hazánk legnagyobb múltú jogfolytonosan működő vállalkozását Mária Terézia alapította meg 1773-ban: az Első Magyar Királyi Zálogház ma BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. néven működik, és történetében először egy nő vezeti.

A legkeményebb csillogás

A Földön a gyémánt a legkeményebb anyag, kialakulásához, hogy a szénből csillogó drágakő legyen, az kell, ami mindannyiunk legféltettebb kincse: idő.

Sir Alex, a légierő tábornoka

A futballtörténelem legkarizmatikusabb menedzsere a légierő segítségével és hadtörténeti technikákkal emelte magasba csapatát, miközben esténkét újságírókat csavart az ujja köré borozás közben.

A Duna vizét használták

A magyar sörgyártás története ugyan egészen a török kor végére vezethető vissza, az igazi sörforradalom viszont csak a 19. század közepén robbant ki.

Pár kattintásnyira a céltól

Számos lehetőség nyílik arra, hogy kiválasszuk az adott hotelt, szállást vagy lakást, ahol a pihenésünk vagy a munkavégzésünk idején lazíthatunk.

Nehéz végleg kikötni

A hazai szupermarketes állásból egy hajóra szerződött pék, Valovics László most a hétszeresét keresi az itthoni bérének, s éppen a magas fizetés miatt nehéz a döntés: végleg a szárazföldön maradni.

Kellemest a hasznossal

Több százezer forintos szafarik, hőlégballonos utazások, motorcsónakázások – csak néhány példa azok közül, amelyekkel a nagyobb vállalatok már jutalmazzák a munkavállalók teljesítményét.

Az El Caminótól a mágikus templomokig

Összeállításunkban nem mindennapi spirituális utazásokra invitáljuk olvasóinkat, mint például az El Caminóra, Gobusztánba, Balira, vagy egy felejthetetlen vulkántúrára.

A kiaknázásra váró kincsünk

Magyarország egyelőre nem használja ki a természeti értékeiben rejlő lehetőségeket, pedig az ezekből származó bevételnek lenne helye a környezet fenntartásának és a vidéki életminőség javításának finanszírozásában.
Világgazdaság Piactér