Manager Magazin

Raktárosból nagyágyú

Fedélzeti komputereket szervizelt volna, de nem tudták rá megtanítani, ezért elment lőszerdobozokat pakolni a Magnumhoz. Szűcs Ákos raktárosfiúból lett Magyarország egyik legnagyobb fegyverkereskedője.

Lada vagy Trabant ötezer euróért

A veterán autók átlagára a válság óta nagyon stabilan nő, jobban, mint az aranyé. A hazai piac is lendületesen bővül, egyre több oldtimer fut az utakon.

Az emberi alaptermészet stratégiája

Nem szükséges hadvezérnek lenni ahhoz, hogy elsajátítsuk a stratégiai gondolkodást. A sikeres vezetői szemlélet tanulható és fejleszthető.

Világmegváltó észt unikornis

A szigorú szabályozás ellenére nem bánta meg Markus Villig, a Taxify 24 éves alapítótulajdonosa, hogy cége a budapesti taxispiacon is megvetette a lábát.

A családi vállalkozás is csak kkv

A családi vállalkozásokkal kapcsolatban általában felelősebb, hosszabb távon gondolkodó működést vagy éppen jobb munkaerő-megtartó képességet emlegetik.

Havi 375 millió forintnyi nyugdíj

Az amerikai cégek megbecsülik topmenedzsereiket, a számukra elkülönített nyugdíjalapot karrierjük során dollármilliókkal töltik fel.

Szép volt, rég volt

Mindenkiben megvan a vágy, hogy újra átélje a régi mesés élményeket: ez táplálja a nosztalgiaturizmust, amikor a vendég visszatér fiatalságának helyszínére.
Világgazdaság Piactér