Manager Magazin

Búcsút intenek a fogaskeréknek

A technológia lényege, hogy nem fogakkal, hanem golyókkal kapcsolják össze a hajtómű kerekeit, melynek révén megszabadulnak a csúszástól és a súrlódástól.
2020.08.15. 08:15 Olvasási idő: 0 perc

A gömbök szerelmese

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó imádja a gömböket. A vízipóló mellett a bojlis horgászat szerelmese: kis golyócskából készült csalival megy pontyra, amurra vagy harcsára.
2020.08.08. 13:00 Olvasási idő: 0 perc

Az indiai Szilícium-völgy

A világ egyik legfontosabb techközpontjává nőtte ki magát Bengaluru. Az indiai metropolisz néhány német óriásvállalat számára még a Szilícium-völgynél is vonzóbb.
2020.07.26. 09:15 Olvasási idő: 0 perc

Halnagyhatalommá válhatunk

Már akár középtávon is a világ élvonalába kerülhet a magyar akvakultúra. Igaz, csak abban az esetben, ha a tudományos és az üzleti szféra egymásra talál és közös kutatás-fejlesztési projektekbe kezd.
2020.07.25. 08:55 Olvasási idő: 0 perc

Akad jó fogás a tőzsdén is

Tokióban vagy Oslóban kell próbálkoznia annak, aki a halászattal foglalkozó vállalatok részvényeiből akar magának portfóliót építeni.
2020.07.19. 08:15 Olvasási idő: 0 perc

Egy édes, rendhagyó „startup”

Egy energikus, középkorú nő úgy dönt, cukrászdát nyit. Alig telik el pár év, és egymilliárd forintnyi éves forgalmú vállalkozást igazgat, száz embernek adva munkát.
2020.07.18. 08:15 Olvasási idő: 0 perc

Már nem kell pucolni egy finom halételért

Több mint hatvanéves múlt, nemzetközi díj, közel kétmilliárd forintos árbevétel – röviden ez a Bajcshal története, melynek igazgató-elnöke, Szilágyi Gábor beszélt a cég múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
2020.07.12. 08:15 Olvasási idő: 0 perc

Katarban minden 2022 körül forog

Az Arab-öböl partján gőzerővel készülnek a labdarúgó-világbajnokságra: nemcsak stadionok, szállodák épülnek, de fejlesztik a közösségi közlekedést és a kulturális központokat is.
2020.07.11. 08:55 Olvasási idő: 0 perc

Halimádó specialista

Több potenciál van a halban, mint a legtöbben gondolnánk. A Halimádók konyhája műsorvezetője elhivatottan szélesíti nézői és hallgatói gasztronómiai ismereteit.
2020.07.05. 08:15 Olvasási idő: 0 perc

Barnamezős és működő célpontok

Ha már végképp nem tudunk mit kezdeni a veszteséges hajógyárral, az üres szerelőcsarnokkal, akkor megmenthet minket a turizmus.
2020.07.04. 08:15 Olvasási idő: 0 perc