márkakereskedő

Javult egyes márkaszervizek forgalma

A márkakereskedői statisztikák alapján 10-15 százalékkal javult egyes márkaszervizek forgalma a múlt évben - derült ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) felméréséből, amelynek összefoglalóját eljuttatta a szakmai szervezet az MTI-nek is.

Megélhetési feketegazdaság uralja a vidéki autópiacot

Nem csoda, hogy vannak megyék, ahol egyes autómárkáknak egyetlen szervize sem maradt. A kereskedőket európai szintű költségek szorítják, miközben a szervizdíj az uniós átlag negyede. A kirúgott szerelők "fekete" műhelyeket nyitnak.

Egészséges a haszonjármű piac

A személyautó-eladások nem alakultak túl fényesen: a tavalyi szeptemberhez képest a múlt hónapban 2,1 százalékkal kevesebb kocsi került forgalomba, ám amint a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke, Erdélyi Péter elmondta: a három negyedéves összesítés még így is közel négyszázalékos volumenbővülést mutat.

Íme, a legjobb autó márkakereskedések itthon

Az International Service Check (ISC) európai felmérést végzett az autó márkakereskedők körében. Ennek keretében 11 országban 19 cég 29 márkáját vizsgálták a szolgáltatás minősége szempontjából.

Hitelfelvételt könnyebben

Az Opel 29 százalékkal bővítette eladásait az első fél évben, és 2 százalékpontos növekedéssel, 11,6 százalékos piaci részesedést ért el – elsősorban az Astra és az Insignia révén. Az új generációs modelleket jól fogadta a piac.

Egyre több használt autót veszünk 10 millió fölött - Top márkák

A nehéz gazdasági helyzet ellenére nőt az érdeklődés a használt luxusautók iránt – derült ki a Weltauto legfrissebb kimutatásából. Az országos márkakereskedői hálózattal rendelkező cégnél az Audi és a Volkswagen számít a legkeresettebb márkának a tízmillió forint fölötti gépkocsik körében.

A Lízingszövetség átalakítaná a finanszírozást

Az autóvásárlások finanszírozási kockázatának csökkentése érdekében a zálogjogi nyilvántartás szeptemberi bevezetését, a jutalék struktúra átalakítását szorgalmazza a Lízingszövetség, valamint javasolja a biztonságosabb finanszírozási formák bevezetését és a gépjármű kereskedői árrés visszaállítását - mondta Mészáros György, a szövetség elnöke a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) csütörtöki konferenciáján.
Világgazdaság Piactér