Martonyi

Martonyi: Putyin történelmi hibát követ el

Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap péntek délután megjelent számában.

Párizsban tárgyal Martonyi

Martonyi János külügyminiszter kétnapos látogatást tesz Párizsban, csütörtökön francia kollégájával, Laurent Fabiusszal tárgyal - közölte Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője kedden az MTI érdeklődésére.

Magyarország a koreai vállalatok regionális központja lehet

Martonyi János külügyminiszter október 18-án Szöulban megbeszélést folytatott dél-koreai partnerével, Jun Bjong Szével, hogy új lendületet kapjanak a két ország kapcsolatai. A magyar diplomácia vezetője atomenergetikai megállapodást is aláírt - tájékoztatta szombaton a magyar Külügyminisztérium az MTI-t.

Hazaengedték a kórházból Martonyi Jánost

Állapota javulásának köszönhetően pénteken hazaengedték a budapesti Honvédkórházból Martonyi János külügyminisztert - közölte az intézmény az MTI-vel.

Martonyi: "Meglepően jól sikerült" a Közép-Európa-politika

Martonyi János külügyminiszter szerint "meglepően jól sikerült" a Közép-Európa-politika alakítása az elmúlt egy évben, többek várakozásával ellentétben nem romlottak Magyarország kapcsolatai azokkal a szomszédos országokkal, amelyekben kormányváltás volt az idén.

Martonyi: szétszakadhat az EU

Szétszakadhat az Európai Unió (EU), ha tagállamai nem egy irányba tartanak - mondta Martonyi János a Frankfurter Rundschau című német lap csütörtöki számában közölt nyilatkozatában. A külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország elutasítja az uniós kiadások csökkentését a következő hétéves költségvetési időszakban.

Martonyi: elfogadhatatlannak a kohéziós források 30 százalékos csökkentése

Nincs lehetőség részleges megállapodásra az Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülésén, amelyen az Európai Unió 2014 és 2021 közötti költségvetéséről tárgyalnak a tagállamok kormányfői - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel. A tárcavezető szerint amíg a tagállamok vezetői nem állapodnak meg minden kérdésben, addig nincs megegyezés.

Martonyi: Bűvészmutatvány kell az EU-büdzsé elfogadásához

Nem opció, hogy ne szülessen megállapodás az Európai Unió következő, 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó költségvetéséről az e heti rendkívüli uniós csúcson, de a tagállamok egyelőre nem hajlanak a kompromisszumra - összegezte Martonyi János külügyminiszter hétfőn éjjel az MTI-nek és a Bruxinfónak adott közös interjújában a tapasztalatait.
Világgazdaság Piactér