MaSZSZ

Szakszervezetek minősítik a munkahelyet

A minőségi munkával kapcsolatos tudatosság növelése, a munkavállalók helyzetének javítása a célja a Magyar Szakszervezeti Szövetség hamarosan induló programjának, amelynek során a szakszervezet minősíti a munkahelyeket.

MaSzSz: a béremelésnek hatással kell lennie az elvándorlásra is

Nincs még időpont a jövő évi bértárgyalások megkezdésére a kormánnyal és a munkáltatókkal, a konfliktusok esélyét pedig tovább növeli, hogy szűkült a tárgyalófelek mozgástere a 2016-os költségvetés korábbi elfogadása miatt - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Az 5,5 százalékos minimálbér-emelés csak tárgyalási alapnak elégséges

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) készen áll a jövő évi bértárgyalások megkezdésére, de úgy véli, hogy a Lázár János által javasolt 5, 5 százalékos minimálbér-emelés legfeljebb kiindulási alap lehet a tárgyalásokon, ennél a szakszervezet magasabb, 9 százalékos emelést szeretne elérni - mondta Kordás László, az MaSzSz elnöke az MTI-nek.

MASZSZ: az EU legkiszolgáltatottabb dolgozói a magyarok

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szerint az elmúlt öt évben lerombolták a magyar dolgozók védelmét garantáló legutolsó pilléreket is, az alkalmazottakra ráerőltették az új munka törvénykönyvét (Mt.), és így a magyarok az Európai Unió legkiszolgáltatottabb munkavállalói lettek.
Világgazdaság Piactér