MÁV

Ezekre a kérdésekre vár választ Lázár a tramtrain-ügyben

Tíz kérdésre vár választ Lázár János a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain-projekt megdrágulása miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), amely a MÁV-val "karöltve" készítette elő a beruházást - írta szerdán a delmagyar.hu.

Felkészült a MÁV a hétvégi csúcsforgalomra

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Április 13-án a pénteki, 14-én a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én a vasárnapi, 18-án a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a MÁV.

Jelentősen késnek a Budapestre közlekedő nemzetközi vonatok

Az osztrák vasút linzi pályaudvarán történt tűz miatt jelentős késéssel közlekednek a Budapest-Bécs-Salzburg-Innsbruck, illetve a müncheni útvonalon a nemzetközi vonatok - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI érdeklődésére.

Nyomoznak a tavalyi érettségi feladatokat őrző céggel szemben

Az Oktatási Hivatal a minap tette közzé a tavaly kötött szerződéseinek listáját, amelyből kiderült, hogy a szervezet csaknem 8,5 millió forintért egy olyan társasággal őriztette a 2016-os érettségi feladatlapokat és azok javítási útmutatóit, amely ellen immár két éve nyomoznak a hatóságok - írja a Magyar Nemzet.

Egyre többen ingáznak vonaton az agglomerációból

A budapesti elővárosi térség fontos szolgáltatási terület, mert a vasúton utazók több mint fele az agglomerációs vonalakon utazik, és a bevétel egyharmada erről a területről származik - derült ki a MÁV-START közleményéből.

Kapós a jó masiniszta

A hazai kereset többszörösét kapják külföldön a magyar mozdonyvezetők, közülük ma hatvan-hetvenen dolgozhatnak Ausztriában.
Világgazdaság Piactér