mdf

Elhunyt Pongrácz Tibor

Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja.

Átlagosan a listák fele szerez mandátumot az EP-választáson

Az elmúlt két európai parlamenti (EP) választáson az induló nyolc-nyolc listából csak négy-négy tudott mandátumhoz jutni, ám az utóbbi három országgyűlési választáson ennél vegyesebb volt a kép, ami az országos listák számát és a mandátumhoz jutott listákat illeti.

Közel tízmilliárdot terveznek a pártoknak és alapítványaiknak jövőre

A 2014-es büdzsé tervezetében közel tízmilliárdos támogatást terveznek a pártoknak és alaíptványaiknak, ezen belül 6 milliárdot a választási kampányra. A Transparency International szerint Magyarországon kiemelkedő korrupciós kockázat a pártok és a választási kampányok finanszírozásának az átláthatatlansága. A szervezet szerint, ha a pártok korrupt támogatást fogadnak el a választások során, akkor kormányra kerülve kénytelen lesznek közpénzből visszaosztani az őket támogatóknak, s ezért termelődik újra és újra a közbeszerzési korrupció is.

Elhunyt Katona Tamás

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Katona Tamás történész, politikus - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója.

Az MDF visszahívja Bokrost

Az indoklás szerint a képviselő megválasztása óta semmiféle kapcsolatot nem ápol pártjával.

Eltűnő-feltűnő MDF-pénzek - Törvénymódosítást kér az ÁSZ

A pártfinanszírozás átláthatóságának, a pártok elszámoltathatóságának fokozott érvényesítése érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) javasolja a kormánynak a párttörvény módosítását, miután a pénteken kiadott jelentés szerint több visszásságot találtak az Magyar Demokrata Fórum (MDF) 2008-as és 2009-es gazdálkodásában.

Úszik az adósságban az SZDSZ és az MDF

Százmilliókért vásároltak ingatlanokat az előző országgyűlési ciklus parlamenti pártjai, méghozzá az általuk megszavazott kedvezményes hitelfeltételekkel. Sőt az elfogadott törvény állami garanciát is biztosít azoknak a politikai alakulatoknak, amelyek nem tudnak fizetni. Az MDF és az SZDSZ van a legnagyobb bajban, miután csúfos vereségük után minden állami támogatástól elestek – írja a Népszabadság.
Világgazdaság Piactér