Medvegyev

Medvegyev: még sokáig fennmaradnak a nyugati szankciók

Oroszországnak le kell számolnia azzal az illúzióval, hogy hamarosan megszűnnek az ellene bevezetett nyugati szankciók. Ezt Dmitrij Medvegyev, a kormányázó Egységes Oroszország vasárnap újabb öt évre megválasztott elnöke mondta a párt moszkvai kongresszusán.

Medvegyev olcsó hitelekkel lendítené fel a gazdaságot

Oroszországnak ösztönöznie kell a vállalkozások hitelezését, de nem fogja beáldozni a fiskális fegyelmet annak érdekében, hogy felszámolja a gyenge export növekedésfékező hatását - mondta Dimitrij Medvegyev miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

Szénalapú áram, féláron

A gázalapúhoz képest Európában átlagosan 45 százaléknyiba kerül szénből áramot termelni, ez az egyik oka annak, hogy Oroszország elveszítetette legnagyobb uniós gázellátói pozícióját. A másik ok az árképzése.

Medvegyev: szánalmas az euró állapota

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Handelsblatt német üzleti lapnak nyilatkozva az európai államkötvények vásárlása ellen emelt szót.

Putyin megmutatta a karmait

Ilyesmi is ritkán fordul elő az orosz belpolitikában, legalább is a nagy nyilvánosság előtt. Mert mi történt a múlt kedden Szocsiban? Az első komoly nyilvános összezörrenés az orosz elnök és miniszterelnöke között? Vagy csupán vihar egy pohár vízben? Avagy hatalmi harc, és az elnök bekeményített az orosz kormánynak? Netán valami más, de erre végképp ne akarjunk gondolni, pedig…

Medvegyev az új orosz kormányfő

Dmitrij Medvegyev lett az új orosz kormányfő, miután az orosz parlament alsóháza (a duma) kedden jóváhagyta jelölését, Vlagyimir Putyin államfő pedig aláírta kinevezését.
Világgazdaság Piactér