megváltozott munkaképességű

Kevesebben élnek segélyből

Egy hónap alatt az átlagot csaknem kétszeresen meghaladó mértékben, 15 százalékkal csökkent a szociális támogatásban részesülő nyilvántartott álláskeresők száma- derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási mutatói is javultak, egy év alatt több mint 35 százalékkal.

Tíz megváltozott munkaképességűből csak kettő dolgozik

Az ombudsman szerint továbbra sem tudja az állam hatékonyan segíteni a fogyatékossággal élő emberek bekapcsolódását a munka világába. A közel 800 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatási aránya 18 százalék.

Az első állásbörze megváltozott munkaképességűeknek

Húsz ismert cég több száz állást kínál megváltozott munkaképességűeknek az első, számukra megrendezett állásbörzésén december 3-án Budapesten. A szervező cég már az egyetemekkel is felvette a kapcsolatot, hogy megtalálják a diplomás, nyelveket beszélő egészségkárosodott fiatalokat.

Soltész: már az kapja a rehabilitációs ellátást, akik igazán rászorult

Európai uniós támogatással válnak akadálymentessé, valamint jutnak korszerű eszközökhöz a megváltozott munkaképességgel és fogyatékkal élők ellátási ügyeiben eljáró rehabilitációs szervek megyei központjai - közölte Soltész Miklós szegeden. Az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkára szerint az elmúlt egy-másfél év számai bizonyítják, hogy az átalakítás eredményt hozott: ma már valóban azok kapják az ellátásokat, akik igazán rászorulnak.

Hiba a rokkantak özvegyi nyugdíjával - A kormány felelősöket keres

Tárcaközi bizottság vizsgálja a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülők özvegyi nyugdíja tárgyában hozott közigazgatási határozatok szabályozási körülményeit, előzményeit, valamint azt, szükség van-e személyi felelősség megállapítására az ügyben.
Világgazdaság Piactér