Mehib

Örülhetnek a magyar exportőrök: Új finanszírozási lehetőségek jönnek

A közelmúltban az Eximbank, illetve a MEHIB (együttesen EXIM) működésére vonatkozó jogszabályok módosítása révén számos kedvező lehetőség nyílt meg a magyar exportőrök számára. A változások közül kiemelendő, hogy a hazai hitelintézetek refinanszírozása (a jelenlegi pénzpiaci környezetben) már 0,1 százalékos kamatszint mellett megvalósulhat.

Cégek, figyelem - módosult az exporthitelezés szabályozása

A kormány négy rendeletben módosította a Magyar Export-Import Bank (Eximbank), valamint a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) működési szabályait, a rendeletek a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg, és formálisan már vasárnaptól hatályba is léptek.

Matolcsy irányíthatja az Eximbankot és a Mehibet

A parlament keddi döntése után a nemzetgazdasági miniszter gyakorolhatja a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) Zrt. tulajdonosi jogait.

Menesztették a Mehib vezérét is

Menesztette a Mehib Zrt. vezérigazgatóját, Szakács Tibort és megszüntette a társaság igazgatóságát, visszahívta tagjait a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - írja szerdai számában a Magyar Nemzet és a Napi Gazdaság.

Biztosítás 95 százalékos kárfizetési hányaddal, kkv-knak

A Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) ugyan régóta kínál speciális biztosítási módozatot a magyar árut, szolgáltatást exportáló kis- és középvállalkozások számára, ám nem árt ismételten a szféra figyelmébe ajánlani a konstrukciót, hiszen válság idején érdemes a szokásosnál is nagyobb mértékben bebiztosítaniuk magukat a vállalkozásoknak.
Világgazdaság Piactér