mentesség

Megúszták a szigorítást

Egyhangúlag szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés, hogy októbertől az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátozzák szmogriadó esetén Budapesten. A szigorítás érzékenyen érintette volna a taxivállalatokat is.

Vasárnapi pihenőnap - Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól. Erről Balassa Balázs (független), a BSZ elnöke, Szigliget polgármestere tájékoztatta az MTI-t.

E-útdíj: Mentességet kaphatnak a mezőgazdasági termékek

Azok a mezőgazdasági termelők mentesülhetnek az útdíj megfizetése alól, akiknek az éves árbevételük legalább 50 százaléka mezőgazdasági főtevékenységből származik - derül ki a keddtől hatályos és a Magyar Közlöny június 30-ára keltezett 111-es számában megjelent kormányrendeletből.

További mentességi kérelmek várhatók

Mintegy ezer fővel nő április 1-jét követően azon egészségügyiek száma, akiknek mentességi kérelmet kell benyújtaniuk a kormányhoz ahhoz, hogy nyugdíjas korúként tovább dolgozhassanak.

Ingatlanadó – Még a héten beindulnak a kalkulátorok

Két nap és hatályba lép a vagyonadóról szóló, még június 29-én elfogadott törvény. E szerint a 30 millió forintnál magasabb értékű lakóingatlanok kivétel nélkül adókötelesek lesznek, ám e limit alatt is szép számmal akad majd olyan ház, lakás vagy üdülő, amely után le kell róni a 0,25 és 0,5 százalék közötti közterhet.
1
Világgazdaság Piactér