mentőcsomag

Argentína az IMF mentőcsomagjára szorul

A legtöbb, amit Mauricio Macri argentin elnök tehet országa gazdaságáért, hogy folytatja a megkezdett reformlépéseket, és egy aránylag nagy IMF-hitelcsomaggal megnyugtatja a piacokat.

Újabb mentőöv a görögöknek

Jóváhagyták az országot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben.

Venezuela teljes összeomlásával számol az IMF

Az IMF megkezdte egy pénzügyi mentőcsomag összeállításának előkészületeit Venezuela számára. Az ország dósságának átalakítása minden idők egyik legnagyobb kihívása lehet.

A Malév sorsára juthat az Alitalia

A dolgozók elutasították a menedzsment által összeállított mentőcsomagot, így akár csődbe is mehet a patinás olasz légitársaság, az Alitalia.

A nyugdíjcsökkentés is felmerült a görög alkuban

Nem kommentálja Athén és az Európai Bizottság a Reuters értesülését, miszerint Görögország újabb megszorításokat vállalt a nemzetközi hitelcsomag esedékes részlete fejében. Szakértők állítják: a hírügynökség információi nem légből kapottak.

Görög válság: Berlin elutasítja az új mentőprogramot

A német pénzügyminisztérium elégtelennek tartja és elutasítja az új görög mentőprogramról az athéni vezetés és a hitelezők képviselői által kötött megállapodást - jelentette szerdán a Bild című német lap uniós forrásokra hivatkozva.
Világgazdaság Piactér