merrill

"Elkerülendő ország" vagyunk - Tévednek a londoni csillagjósok?

El kell kerülni Magyarországot, ajánlják a befektetőknek a Bank of America-Merrill Lynch közgazdászai. Az elemzők megvágták az OTP-re adott célárfolyamukat is. Szerintük hazánk világ legkockázatosabb piaca között lehet, ha nem állnak kedvezően a csillagok. Elemzők szerint a Merrill véleménye eltúlzott, és elfogyott a bizalmuk Magyarországgal szemben. Ha hirtelen – a 2008-ashoz hasonló – globális válság alakulna ki, akkor sem Magyarország lenne a legkockázatosabb.

Bónusz botrány - Topbankárok bíróság előtt

Andrew Cuomo New York-i főügyész hivatala a Bank of Amerika öt jelenlegi és volt igazgatóját idézte a bíróságra a Merrill Lynch-nél kifizetett bónuszok ügyében.

Erőszakkal szerzett állami tulajdont a bankokban az előző amerikai kormány

A Judicial Watch jogvédő szervezet által ma nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderül: Henry Paulson volt pénzügyminiszter nem hagyott választási lehetőséget a gazdasági nehézségekkel küzdő bankok számára. A pénzintézetek kénytelenek voltak hagyni, hogy az amerikai állam tulajdont szerezzen bennük.

"Félig leszakadt" a Bank of America vezérének feje

Kenneth Lewis, a Bank of America elnök-vezérigazgatója kénytelen lemondani a pénzintézet elnöki posztjáról. A jövőben vezérként kell bizonyítania a befektetőknek alkalmasságát, de elemzők szerint előfordulhat, hogy teljesen kiszorul a vállalat igazgatóságából.

Bernanke hallgattatta el a Bank of America elnökét

Kenneth Lewis, a Bank of America elnöke mai ügyészségi meghallgatásán eskü alatt vallotta: a Fed elnöke, Ben Bernanke és az akkori pénzügyminiszter Henry Paulson utasította arra, hogy ne nyilatkozzon a Merrill Lynch veszteségeiről.

Körtánc - Az AIG berepeli a Bank of America egyik cégét

Az AIG keresetet nyújtott be a Countrywide ellen, mert az szerinte nem kellő körültekintéssel nyújtott jelzáloghiteleket, veszteséget okozva ezzel az óriáscégnek. A Countrywide, az ország legnagyobb jelzáloghitelezője már a Bank of America tulajdona.

Szétszórta az adófizetők pénzét az AIG

Az AIG, amely eddig mintegy 170 milliárd dolláros állami támogatást kapott tőkehelyzetének rendezésére, a most nyilvánosságra hozott adatok szerint 90 milliárd dollárt külföldi pénzintézetek kifizetésére fordított.
Világgazdaság Piactér