Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal

Kukorica terror? - Érdekes tények a GMO elleni harcról

Vitatható eredményekkel jár Magyarország génmódosítás-mentes státusa. Miközben ugyanis már itthon is régóta génmódosított takarmánnyal hizlalt állatok húsából készített élelmiszert eszünk, a látszatmentesség fenntartása versenyhátrányt okoz a gazdaságnak – írja a Figyelő.

A Tesco-csirke ügyről, avagy mitől kell félnünk?

A Baromfi Terméktanács a kereskedelmi logisztikai központokba kihelyezett ellenőrzést sürget, miután a Tescóban szennyezett csirkét talált egy vásárló. A termékeket kivonták a forgalomból, a kereskedelmi lánc megfizette a bírságot, amelyet továbbhárított arra a magyar cégre, amelyiktől a terméket vásárolta. A Világgazdaság Online utánajárt annak, ki és hol követett el hibát az ügyben.

Egy hetük van az őstermelőknek!

A Magyar Agrárkamara arra figyelmeztet, hogy hétfőig még bejelentkezhetnek az őstermelők a nemzeti kárenyhítési rendszerbe, amely a nem biztosítható elemi károk, tehát belvíz-, fagy- jégeső és aszálykárok ellen hivatott országos szinten megteremteni a mezőgazdasági termelők kárenyhítési lehetőségét.

Üzletet nyitna? – Lehet, hogy megéri sietnie

Az egy hete életbe lépett kereskedelmi törvény nyomán jóval egyszerűbbé vált az üzletnyitás, azonban lehet, hogy csak átmenetileg. A jogalkotók bizonyos élelmiszereknél előzetes engedélyhez kötnék az értékesítést.
1
Világgazdaság Piactér