milliárdosok

Jack Ma és a telekom a leggyorsabb

A szuper-gazdagok közül egyeseknek néhány hónap, másoknak évtizedek kellettek az első dollármillió megszerzéséhez.

Nyilvános a leggazdagabb magyarok listája

A száz leggazdagabb magyar összvagyona meghaladja a 4600 milliárd forintot, az élmezőnyébe 100 milliárd forint feletti vagyonnal lehetett bekerülni.

Pekingben több a milliárdos, mint New Yorkban

Kínában már harmadik éve több a dollármilliárdos, mint az Egyesült Államokban, ugyanakkor továbbra is amerikaiak állnak a leggazdagabbak listájának az élén.

Egy tucat milliárdos

Míg világ a világ, előszeretettel fogjuk bújni a világ leggazdagabb embereinek rangsorait. Csakhogy miközben az üzletemberek magányos harcosok, az igazi nagyvadak „falkában” járnak.

Egyre több az új milliárdos

A világon tavaly megtermelt vagyon 82 százaléka a Föld lakosságának leggazdagabb egy százalékához került, a milliárdosok száma pedig rekordot ért el.

Nem volt jó évük a térség milliárdosainak

Vagyona apadását nézhette végig tavaly a kelet-európai régió több milliárdosa is a Forbes-lista tanúsága szerint. A leggazdagabb cseh ma már messze lehagyja a leggazdagabb ukránt.

Jótékony milliárdosok

Immár negyven amerikai milliárdos ígérte meg a Bill Gates–Warren Buffett párosnak, hogy életükben vagy haláluk után vagyonuk legalább felét – becslések szerint 100 milliárd dollárt – jótékony célokra adományozzák – jelentette be a kezdeményezést júniusban útjára indító két üzletember.

Rettegnek a bolgár milliomosok

Németországhoz hasonlóan Bulgáriában is számos gazdag magánszemély dönthet úgy, hogy bevallja korábban eltitkolt, Svájcba menekített pénzét a hatóságoknak. A balkáni ország adóhivatalának vezetője, Kraszimir Stefanov ma Berlinbe látogat azzal a nem titkolt céllal, hogy betekintést kapjon a német kormány által nemrég megvásárolt svájci számlaadatokba – amelyek némelyike a gyanú szerint bolgárokra vonatkozhat.
Világgazdaság Piactér