MNB

Kiállta a rohamot a hazai bankrendszer

A jegybanki statisztikák szerint a tíz legnagyobb kereskedelmi banknál a márciusi ATM-es készpénzfelvételek értéke nagyjából 650 milliárd forint volt.

Kiállta a rohamot a hazai bankrendszer

A jegybanki statisztikák szerint a tíz legnagyobb kereskedelmi banknál a márciusi ATM-es készpénzfelvételek értéke nagyjából 650 milliárd forint volt, 47 milliárd forinttal több, mint februárban.

Kiheverték a válságot a kisbefektetők

Júniusban új csúcsra, 12 916 milliárd forintra nőtt a háztartások értékpapír-állománya. Kötvényekből minden korábbinál nagyobb mennyiséget tart a lakosság, a pánik előtti szinteken áll a részvényvagyon is, a befektetési alapok helyreállása viszont lassabban zajlik.

Takaréklángon ég a vállalati hitelpiac

Júniusban is negatív volt a tranzakciók egyenlege a vállalati hiteleknél, vagyis még nem sikerült semlegesíteni a koronavírus-járvány hatásait.

Erősödhettek az inflációs folyamatok

A három-százalékos jegybanki cél fölé, 3,2 százalékra nőhetett júliusban az éves drágulási ütem a Világgazdaság elemzői konszenzusa szerint.

Új csúcson a részvényalapok

A részvény- piaci eszközök kiugró népszerűségének köszönhetően az év legerősebb értékesítési számait regisztrálták a befektetési alapok júniusban.
Világgazdaság Piactér