Moodys

Leminősíthetik a Gazpromot és a Rosznyeftyet

Leminősítési felülvizsgálat alá vette a Gazprom és a Rosztnefty egyaránt közepes befektetői, "Baa1"-es adósbesorolását kedden a Moody's Investors Service.

Portugália fellélegezhet: a Moody's nem minősíti le

Stabilra javította az eddigi negatívról Portugália befektetésre egyébként nem ajánlott államadós-besorolásának kilátását a Moody's Investors Service, levéve a napirendről a portugál adósosztályzatok további visszaminősítését.

Már az EU-t is leminősítik

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról az Európai Unió lehetséges legjobb, "Aaa" hosszú távú osztályzatának kilátását kedden a Moody's Investors Service, a legnagyobb EU-gazdaságok besorolásaira érvényes, ugyancsak negatív kilátásokra hivatkozva.

Huszonnyolc spanyol bankot minősített le a Moody's

Huszonnyolc spanyol bank hosszú futamú adósság- és betéti besorolását rontotta a Moody's Investors Service, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy gyengül Spanyolország szuverén hitelképessége, és ez hat a bankok adósprofiljára is.

Újabb államra sújtott le a Moody's

Két fokozattal, A2-ről Baa1-re minősítette le Ciprus adósságait a Moody’s - számol be a Reuters. Az ország legfontosabb erőművében július 11-én történt robbanás, amely rendszeres áramkimaradásokat, s ezzel komoly gazdasági károkat okoz.

Már csak a politikusok hisznek Görögországnak?

Agresszív, egyszerre három fokozatú osztályzatrontással a már rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető "CCC" szintre süllyesztette Görögország hosszú futamidejű államadós-besorolását hétfőn a Standard & Poor's. Az euróövezeti tagország szuverén adósosztályzata az S&P lépése nyomán a nemzetközi hitelminősítők által kockázati besorolással ellátott összes államadós közül a leggyengébb.

Kizárná az amerikai hitelminősítőket az Európai Unió

Az Európai Unió tervei szerint a közösség nem engedélyezné azoknak az amerikai részvényeknek az európai kereskedését, amelyeket csak az USA hitelminősítői soroltak be. A bizottság indoklása szerint minden papírnak egyenlő minősítése kell, hogy legyen, az amerikai kritériumok azonban ezt nem biztosítják.
Világgazdaság Piactér