működőtőke

Tartjuk a dobogós helyünket

Gyengék az idei működőtőke-export adatai. A nettó tőkekivitel 380 millió euró volt, 540 millióval kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A szaktárca mégis 2 milliárd eurónyi éves kivitelt prognosztizál.

Semmi jót nem jósol a GKI

A korábban vártnál lényegesen lassabb, csak 1,5-2 százalék közötti idei és jövő évi növekedést vár a GKI Gazdaságkutató Zrt., amely a bővülés lassulásáért a romló világgazdasági környezet és az erős svájci frank mellett a magyar gazdaságpolitikát is okolja.

Negatív rekord a működő tőkében

Az év első negyedében a külföldi működőtőke-beáramlás (FDI) egyenlege –34 millió euró volt, ez az eddigi legkedvezőtlenebb első negyedévi adat. Vészharangot mégsem kell kongatni, ugyanis ezen időszak számai hagyományosan nem igazán mérvadók.

Tőkepumpa - Egyre messzebre nyúlik az állam keze

Érdekes trend figyelhető meg a globális működőtőke-áramlásban (FDI): mind komolyabb szerepet játszanak az ilyen jellegű, külföldön végrehajtott befektetésekben az állami tulajdonban lévő cégek.

Még mindig száguld Kína

Az év első felében 60,9 milliárd dollár külföldi működő tőke (FDI) áramlott Kínába, 18,4 százalékkal több, mint 2010 első hat hónapjában – tették közzé Pekingben. Olyan befektetőknek köszönhető ez, mint a Nestlé vagy a Ford Motor Co., amelyek tovább erősítették jelenlétüket az ázsiai országban

Erste: felminősítések sora jöhet a régióban

A korábbi csökkenésből növekedésbe váltott a külföldi működőtőke-áramlás értéke tavaly Magyarországon, az előzetes adatok szerint az FDI-beáramlás már a GDP két százalékára rúgott 2010-ben – derül ki a nemzetközi Erste csoport tegnapi közleményéből.

"Élőhalott" az ITD Hungary, így segíti a HITA a kkv-kat

Belátható időn belül 20 százalék fölé kellene növelni a hazai kis- és középvállalati kör exportrészesedését, ez az egyik legfontosabb célja a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnak (angol nyelvű nevének rövidítés után, HITA).
Világgazdaság Piactér