munkaerőköltség

Az EU-hoz zárkózik a hazai jövedelem

A magánszférán belül az iparban, az építőiparban és a szolgáltatások területén is közel azonos mértékben nőttek a bér jellegű ráfordítások.

Javult az amerikai termelékenység

Az USA-ban enyhén nőtt a termelékenység a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban az első negyedévben az előző három hónappal összevetve.

Javult az USA termelékenysége

Az Egyesült Államokban emelkedett éves szinten a termelékenység a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban a második negyedévben.

Nem Magyarországon nőttek a leggyorsabban a munkaerőköltségek

Emelkedtek az egy órára jutó munkaköltségek tavaly az euróövezetben és az Európai Unió egészében egyaránt, az egyes országok között azonban továbbra is hatalmas különbségek vannak ezen a téren - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtökön közzétett jelentéséből.

Cipőméretű mobil, tízkilós laptop

A PCWorld elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a hétköznapi életben használt elektronikai eszközök gyártását jelentősen befolyásolhatja a ritka földfémek hiánya.

Tartósan alacsonyak maradnak az árak itthon

A visszaeső belföldi kereslet a gazdaság nominális alkalmazkodását is felgyorsította – írja a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentése. Az általánosan szűkülő értékesítési lehetőségek egyre erőteljesebb árleszorító hatásúak.
1
Világgazdaság Piactér