munkahelymegőrző

Ezt már a magyar kormány sem hagyhatja szó nélkül

A legfrissebb statisztikai adatok alapján Magyarországon jelenleg 10,5 százalékos a munkanélküliség, a válság miatt több mint 70 ezer ember vesztette el a munkáját a versenyszférában. A kormány munkahelymegőrző programokkal és adócsökkentéssel próbálja lejjebb tornázni a magas arányt.

OFA: megcsappant az érdeklődés

Holnap jár le a határideje az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány másodízben meghirdetett munkahelymegőrző pályázatainak, a korábbi lelkesedés azonban alábbhagyott.

"Nem fűlik a foguk a munkához" – A közmunkaprogram kudarca

Hiába állítottak össze a foglalkoztatás csökkenését megakadályozó programokat, ezek hosszabb távon nem tudnak segíteni a gondokon – legalábbis így vélekednek a lapunk által megkérdezett érintettek, illetve szakértők.

Nem túl sikeres a 4+1 program

A 4+1 néven a nagyvállalatoknak meghirdetett és még ebben a hónapban elinduló munkahelymegőrző program eddig nem aratott osztatlan sikert.

Így őrizné meg a kormány a munkahelyeket

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az Állami Foglalkoztatási Szolgálat segítségével a válság kezdete óta folyamatosan gyűjti a leépítési szándékra vonatkozó bejelentéseket és ezek figyelembe vételével előkészítette és meghirdette az egymásra épülő első munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programjait - áll a minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
1
Világgazdaság Piactér