műtárgyak

Egy előre bejelentett boom anatómiája

A leggazdagabb magyarok száma 2018-2020 között 10-12 százalékkal nőhet, ennek hatásával számolni kell a hazai műkincspiacon. Vélemény.

Sokba kerülhet a halogatás

Érdemes minél előbb elkezdeni az öngondoskodást, gondolkodjunk stratégiában, használjuk ki az adókedvezményeket!

A különlegességekre, a minőségi darabokra mindig van kereslet

A Nagyházi Galéria tavaszi szezonzáró négynapos árverésén összesen 1634 tételt vitt kalapács alá, festményeket, műtárgyakat, bútorokat, szőnyegeket és ékszereket. A piac törékeny egyensúlya változatlanul tetten érhető, de a látványosabb darabok rendre licitemelkedésekkel keltek el.

Meglepő tárgyak az árverések világából

Egy rajz John Lennontól, egy dínókoponya és egy 19. századi erényöv – csak néhány a két legnagyobb aukciósház legmeglepőbb kikiáltási darabjai közül.

Füst Milán gyűjteményének darabjai a Kieselbach Galéria aukcióján

A leghíresebb magyar írógyűjteménynek, Füst Milán és felesége, Helfer Erzsébet kollekciójának kiemelkedő darabjai, köztük a magyar modernizmus ikonikus képei, így Berény Róbert és Tihanyi Lajos munkái is szerepelnek a Kieselbach Galéria 2017-es téli aukcióján december 18-án Budapesten.

Csontváry múzeumot Budapesten!

Múzeumot kellene létrehozni a fővárosban Csontváry Kosztka Tivadar festményeinek méltó bemutatására, mert ő az a magyar művész, aki a legtöbb eséllyel válhatna nemzetközi "sztárrá" - hangoztatta Kieselbach Tamás a magányos zseniről szóló legújabb monográfia bemutatóján.
Világgazdaság Piactér