nap

Óvatos optimizmus uralja a magyar napenergia-piacot

A magyar napenergia piac résztvevői optimisták a napenergia hasznosításának jövőjét illetően, de úgy vélik a piac fejlődéséhez kiegyensúlyozott szabályozás szükséges.

Magyarok is részt vettek a Föld 2.0 kutatásában

Az MTA Konkoly Thege Csillagászati Intézetének a kutatói mind az eredeti Kepler-misszió, mind a K2 küldetés előkészítésében részt vettek célpontválogatással és célpontjavaslatok írásával. Javaslatukra került be például az új misszió tudományos programjába a változócsillagok százainak megfigyelése.

Újabb „kis jégkorszak” jön? Keményebb telek lehetnek nálunk is

A következő években várhatóan sokkal hidegebb telek jönnek Közép-Európában, mint az elmúlt esztendőkben – állították a német Max -Planck - Intézet munkatársai. A kutatók ezt a napfolt tevékenységre, pontosabban annak hiányára alapozták. Most brit kutatók is hasonló következtetésre jutottak, szerintük Észak- és Nyugat-Európa lakóinak is keményebb telekre kell felkészülniük - számol be a világtudomány.hu.

Mi van a budaörsi Tesco tetején?

Magyarországon egyedülálló, gigantikus méretű napkollektor-telepet mutatott be hétfőn a Tesco-Global Áruházak Zrt. Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesülettel közösen kifejlesztett megújuló rendszer hatékony és környezetbarát energiafelhasználást tesz lehetővé, hiszen a napkollektorok által begyűjtött hő nyáron hűtésre, télen fűtésre fordítható.

Ma van az év legszomorúbb napja

Tavaly január 21-ét mondták borúrekordnak a depresszió specialistái, azaz ugyancsak január utolsó előtti hétfőjét. Az idei azonban még komorabb a gazdasági válság miatt.

Az LG Electronics a napelemgyártásba fektet

Az LG Electronics (LG) - a szórakoztatóelektronikai termékek egyik piacvezető gyártója és technológiai fejlesztője - igazgatótanácsának október 20-án megtartott ülésén úgy döntött, hogy a koreai Gumiban található A1 plazmapaneleket előállító gyártósorát napelemek gyártására állítja át.
Világgazdaság Piactér