negyedéves jelentés

Lassabban épül meg a BMW-gyár

A debreceni üzem építési munkálatai lelassulnak, de nem állnak le a BMW Group tájékoztatása szerint. A vállalat a beruházásokra elkülönített 5,7 milliárd eurót 4 milliárdra csökkentette, és a gyárat egy évvel később helyezi üzembe.

Rekordév, magas osztalék jöhet a Nyomdánál

Jelentős növekedés jellemezte az ANY Biztonsági Nyomdát a harmadik negyedévben. A lapunknak nyilatkozó elemző szerint rekordévet zárhat a társaság, és 88-90 forintos részvényenkénti osztalék juthat a befektetőknek. A részvénylikviditáson viszont javítania kell a cégnek, ha meg kívánja őrizni BUX-tagságát.

Termőre fordulnak az Alteo beruházásai

Árbevételét és EBITDA-ját is kiugró mértékben növelte a harmadik negyedévben az Alteo, bár adózás előtti és adózott vesztesége is jelentősen nőtt.

Kedvező előjel a PKN jelentése

Rekord-EBITDA-t ért el a harmadik negyedévben a PKN. A finomítói marzsok emelkedése, kiegészülve a jól teljesítő kiskereskedelemmel, a Mol érkező gyorsjelentésére nézve is pozitív fejlemény, de a kutatás-termelés eredményei még közbeszólhatnak.

Növekedési pályán maradt a Masterplast

További növekedésről számolt be a második negyedévben a Masterplast, az építőanyag-gyártó adózott nyeresége az árbevételénél is nagyobb ütemben emelkedett.
Világgazdaság Piactér