Nemzeti Fejlesztési Terv

Ezer milliárd folyt be az EU-tól

A Magyar Köztársaság költségvetésében megjelenő uniós kapcsolatokhoz tartozó támogatások fokozatos növekedést mutattak a 2004-2010 közötti időszakban, a 2004. évi közel 127 milliárd forint 2009-ben megközelítette a 870 milliárd forintot, majd 2010-ben elérte az 1.032 milliárd forintot - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az európai uniós támogatások 2010. évi felhasználásának ellenőrzéséről szóló tájékoztatója alapján hétfőn az MTI-vel.

ÁSZ: 34 ezer új vagy megőrzött munkahely az NFT eredménye

Magyarország szinte teljes mértékben (99 százalékban) fel tudta használni az első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) közel 700 milliárd forintos fejlesztési keretét, de az mintegy 35 milliárd forintos hazai költségvetési többletkiadással járt - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) végrehajtásának ellenőrzését követően.

Az NFÜ válasza cikkünkre

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – tanulva a korábbi tapasztalatokból - szervezeti átalakításokkal az intézményi hatékonysági mutatók jelentős javulását idézte elő. Szinte valamennyi pályázói kategória esetében gyorsabbá váltak a döntések.

Miért nem dől a lé?

Magyarország számára EU-tagságának köszönhetően nyitva áll egy akkora pénzes bödön, amekkorát eddig még soha nem látott. Hol van hát a mézzel folyó Kánaán? – teszi fel a kérdést Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda Zrt. vezérigazgatója.
1
Világgazdaság Piactér