Nemzeti Közlekedési Hatóság

Egyre nehezebb jogosítványt szerezni

2012 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan csökken az autósiskolák száma Magyarországon – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adatbázisából.

Közúti környezetvédelmi ellenőrzés hétfőtől az utakon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával idén is folytatódik a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció sorozat: a megyei Kormányhivatalok Közlekedési Felügyelőségei 1500-1700 gépkocsi környezetvédelmi állapotát ellenőrzik szeptember 16. és 20. között, az ország négy nagyvárosában.

Jön a buszfelügyelet

Az autóbuszos személyszállítás piacfelügyeleti feladatait a Nemzeti Közlekedési Hatóság fogja ellátni.

NKH: az ellenőrzések 25-30 százalékánál találnak hiányosságot

A tavaly elvégzett, körülbelül egymillió tehergépjármű-ellenőrzés 25-30 százalékánál találtak valamilyen hiányosságot a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei - közölte a kétnapos Győr-Moson-Sopron megyei akció kezdetén tartott sajtótájékoztatón az NKH illetékese.

Egyre több közúti ellenőrzésre számíthatunk

Emelkedik a szabálytalanságok száma, ezért a mobil vizsgálóállomásokkal történő ellenőrzések gyakoriságát a jövőben valószínűleg növelni szükséges majd - összegezte a Nemzeti Közlekedési Hatóság a szeptember 7-9 közötti országos összehangolt közúti ellenőrzések tapasztalatait.

VEKE: szerződést kell bontani az Alstommal

A VEKE a Fővárosi Közgyűlés döntését és a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozatát megismerve úgy látja, hogy jogi értelemben is elkerülhetetlenné vált a 2-es és a 4-es metróra szállítandó járművekre vonatkozó szerződések felbontása.

Nem kapott engedélyt az új metrókocsi

A Nemzeti Közlekedséi Hatóság Kiemelet Ügyek Igazgatósága nem adta ki az Alstom Metropolis típuscsaládba tartozó, AM5-M2 típusú 5 kocsis metrószerelvény típusengedélyét. A hatóságnak több műszaki kifogása is akadt, állítólag nem zárható ki a szerelvény akaratlan indíthatósága sem.
Világgazdaság Piactér