Nouriel Roubini

2019 vegyes gazdasági összképe

Nouriel Roubini szerint egy olyan év felé tartunk, amelynek során a világgazdaság különböző részein egyszerre fog bekövetkezni a gazdasági lassulás.

Bitcoin, blokklánc és a be nem váltott ígéretek

A pénzügyi szolgáltató iparágban forradalmi átalakulás zajlik. Ennek húzóerőit azonban nem az olyan túlhájpolt blokkláncalkalmazások jelentik, mint például a Bitcoin – írja elemzésében Nouriel Roubini közgazdász­professzor.

Roubini: Orbán is populista autoriter vezető, aki illiberális államkapitalizmust épít

Amikor a gazdasági bajok egy krónikus és elhúzódó stagnáláshoz vezetnek el, egy nacionalista vezető jut hatalomra - írja Nouriel Roubini, világgazdasági válságot előrelátó professzor. A hétfői Világgazdaságban teljes terjedelemben megjelenő cikkében kiemeli: a megválasztott autoriter vezetők ellenzik a szabadkereskedelmet, a globalizációt, a bevándorlást és a közvetlen külföldi befektetéseket is.

Van terrorveszély Magyarországon

Terrorveszélyt is tártak fel a magyarországi illegális migrációval összefüggésben az érintett szolgálatok - számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, zárt ülése után nyilatkozó képviselők.

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Bruttó 9 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.
Világgazdaság Piactér