nyelv

Lemaradtunk a nyelvtanulásban

Az EU kisiskolásainak 84 százaléka tanul idegen nyelvet, a magyaroknak csak az 59 százaléka.

Bestseller lehet az új helyesírás

A vállalkozásoknak is érdemes beszerezniük A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadását, mert olyan, az üzleti életben gyakran használt szavak írásmódja is változott, mint a nyitva tartás, a taj szám, a PIN kód, az on-line vagy a zártkörű. Azt nem tudni, hogy az Akadémiai Kiadó mekkora példányszámban terjeszti az MTA szakemberei által összeállított, konkurens nélküli kötetet, mindenesetre ez a legjobban fogyó könyve.

Párban mennének dolgozni külföldre a magyarok, kevés nyelvtudással

A tjobs.hu online álláskeresési platform keretén belül készült felmérésből körvonalazódott a külföldre vágyó munkás robotképe: a legtöbb felhasználó nő, a pályázók 74 százalékának nincs felsőfokú végzettsége, a többség egyedülálló, és a legtöbben Budapestről nyitottak felhasználói fiókot.

A jelnyelvért is járhat majd nyelvpótlék

Egy módosítással a magyar jelnyelvtudás birtokában is jogosulttá válnának a közszolgálati tisztviselők és a közalkalmazottak illetménypótlékára, hasonlóan más idegen nyelvekhez – áll egy parlament előtt álló törvényjavaslatban.

Kormány: Az angol szerintünk alapkövetelmény

Sem az angol nyelv háttérbe szorítása nem szerepel a készülő nyelvoktatási stratégiában, sem az a kijelentés, hogy bárki „saját magától” képes lenne egy idegen nyelv elsajátítására.

A szláv és az újlatin nyelvek előnyben

Háttérbe szorítaná, második nyelvvé tenné az angolt az oktatási államtitkárság – írja az origo.hu a birtokába került nyelvoktatási stratégiatervezetre hivatkozva.

Schmitt: Orbán Viktor három hete szólt, hogy készüljek

"Három héttel ezelőtt mondta Orbán Viktor, hogy úgy készüljek, én leszek a Fidesz elnökjelöltje" - nyilatkozott kiválasztása körülményeiről Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság kedden megválasztott új elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című reggeli műsorában.

Sims láz: 2,5 milliárd dollár bevétel, 60 ország, 22 nyelv

Az Electronic Arts Inc. EA Play divíziója bejelentette, hogy a kulturális mérföldkőnek számító The Sims™ sorozat, amely lehetővé tette, hogy a játékosok virtuális, szimulált világot hozzanak létre és irányítsanak számítógépükön, fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli.
Világgazdaság Piactér