nyelvtanulás

Nincsenek meg a feltételek a nyelvvizsgához a középiskolákban

Bár a keretek lehetővé tennék a középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgának megfelelő nyelvtudás megszerzését a középiskola végére, az ehhez szükséges körülmények még nincsenek megteremtve - mondta Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Többszázezren tanulnak magyarul a Duolingóval

Az egy évvel korábbinál háromszor több, 1,8 millió magyar felhasználója lett 2016 végére a Duolingo internetes nyelvtanuló platformnak, amelyen több mint 200 ezer külföldi magyarul kezdett el tanulni - tájékoztatta a cég az MTI-t pénteken.

Lemaradtunk a nyelvtanulásban

Az EU kisiskolásainak 84 százaléka tanul idegen nyelvet, a magyaroknak csak az 59 százaléka.

Klinghammer: a középiskolában kell az idegen nyelvet megtanulni

A középiskolában kell az idegen nyelvet beszélt szinten megtanulni, az egyetemeken erre lehet tovább építeni – mondta Klinghammer István a Felsőoktatási Kerekasztal ülése után. A felsőoktatásért felelős államtitkár szerint lehetnek a főiskolákon olyan szakok, melyeknél kicsi lehet a valószínűsége, hogy idegen nyelvre is szükség lehet, mikor később a végzettség alapján a szakmát művelik.

A hat- és nyolcosztályos gimnazistáknak több nyelvet kéne tanulniuk

Jelentősen átvariálná az iskolai nyelvoktatást az oktatási államtitkárság [origo] birtokába került nyelvoktatási stratégiája. Az angol helyett a német lenne az első nyelv, mert az államtitkárság szerint az nehezebb, és így jobban felkészít további nyelvek megtanulására. A diákokat kétévente felmérőre köteleznék, hogy tényleg megtanuljanak más nyelveken, 2017-től pedig csak nyelvvizsgával lehet majd felvételizni.

6 hét alatt kezdőről középfokra – nyelvtanulás 5 csillagos módra

Magasabb pozíció egy prosperálóbb cégnél, több pénz, izgalmas külföldi utak, jobb kommunikációs készség, új barátok Peruban vagy egy szerelem Párizsban: mi az, ami hozzásegíthet mindezekhez? Természetesen a tökéletes nyelvtudás. De hogyan? promóció

Nyelvtanulás - hátul a sorban

Magyarországon a lakosság 75 százaléka nem beszél egy idegen nyelvet sem ezzel messze a legrosszabbak vagyunk az Európai Unióban. Pedig a munkaerőpiacon eladható tudásnak nálunk is egyre nagyobb jelentőséggel bíró részét képezi a nyelvismeet. A Központi Statisztikai Hivatal összeállítása a hazai nyelvtanulás helyzetét igyekszik feltárni - az adatok fényében.
1
Világgazdaság Piactér