Nyugdíjbiztosítási Alap

Jelenleg 186 ezer forint a szolgálati járandóság átlagértéke

А legfrissebb adatok alapján 2014. januárban a szolgálati járandóság mértéke átlagban mintegy 186 ezer forint volt – közölte a parlament honlapján a nemzetgazdasági miniszter. Tavaly összesen 39,3 ezren kaptak szolgálati járandóságot, átlagban 181 ezer forint értékben. 2012. január 1-től az 1955-ben vagy azt követően született, szolgálati nyugdíjban részesülő személyek szolgálati nyugdíját szolgálati járandóságként kell továbbfolyósítani, ami Harangozó Tamás szerint ez 16 százalékos levonást jelent a számukra.

Egyszerre kéri vissza az állam a magánnyugdíj-vagyont

Az ütemezett visszaléptetés és vagyonátadás helyett a magánnyugdíjpénztáraknak a tervek szerint egy lépcsőben kell majd visszaadniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak az állami rendszerbe átlépő tagok portfóliójában lévő eszközöket.

Nyugdíj: jön az egyéni számla?

Jó esetben is közel kétszázmilliárd forintos deficitet okozna a tb-kasszában a friss kormányrendelet végrehajtása

Akármennyit költhet el a magánpénztári vagyonból a kormány

A magánpénztárakból az állami rendszerbe visszalépők vagyona a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaphoz kerül, ami az állampapírokon kívül értékesíti az eszközöket, és az azokból származó pénzt befizeti a költségvetésnek - az államadósság csökkentésére csak akkor lehet fordítani ezt a pénzt, ha az nem ellentétes az "államháztartás kiegyensúlyozásának" céljával - írja az origo.
1
Világgazdaság Piactér