nyugdíjreform

Nyugdíjreformot sürgetett Andor László

A nyugdíjreformot már számos EU-tagországban megvalósították, és az Európai Bizottság a többieket is erre biztatja, a Brüsszel által idén megfogalmazott országspecifikus ajánlásokkal összhangban - mondta Andor László EU-biztos szerdán Brüsszelben az Európai Parlamentben tartott nyugdíjügyi kerekasztalvitán.

Mikor és milyen nyugdíjreform kell? - Szakértőket kérdeztünk

A kormány szerint a választásokig mindenképpen. A Világgazdaságnak ugyanis a közelmúltban azt válaszolták: „hosszabb távon lehet majd megfontolni, hogy a rendszer milyen átalakítása szükséges”. A dolog érdekessége, hogy közben a Széll Kálmán-terv leszögezi: amennyiben nem történnek megfelelő lépések, hosszú távon az államadósság is növekedhet a nyugdíjkiadások miatt.

Jobb lenne, ha megbukna Berlusconi? - A helyzet fokozódik

Az EU vezetőinek nyomására Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöknek az utolsó pillanatban sikerült megállapodásra jutnia a nyugdíjreformmal kapcsolatban, koalíciós partnere szerint viszont nem biztos abban, hogy a kormány túlélheti a lépést.

Húzni kell a szlovén nadrágszíjon is

A szlovén kormány egy sor megszorító intézkedést tervez azután, hogy a választópolgárok elutasították a nyugdíjkorhatár emelésével járó nyugdíjreformot a kérdésről tartott vasárnapi népszavazáson.
Világgazdaság Piactér