OFE

Pénzügyi panasz? - Több és hatékonyabb segítség, itt

Április 1-jétől nyolc vidéki városban - Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen - nyíltak a fogyasztók számára ingyenesen elérhető tanácsadó irodák.

Semmit nem veszít, aki lemondja egyiptomi útját

Az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta be Egyiptomot a Külügyminisztérium január 31-én. Az egyiptomi utat befizető fogyasztóknak azonban nem kell lemondaniuk az utazásról, illetve a pénzükről.

Egyforma jogokat a magyar fogyasztóknak a neten és a boltban

Paolo Martinello, az Európai Unió civil fogyasztóvédelmi szervezetének (BEUC) elnöke és Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Szervezet (OFE) elnöke átadta a BEUC uniós fogyasztóvédelmi javaslatcsomagját Cséfalvay Zoltán államtitkárnak.

Miért ne vegyünk boltban bejglit?

Nem érdemes nagyáruházakban megvásárolni a karácsonyi bejglit, mert nem jó minőségűt árulnak a kereskedők. Mézeskalácsból viszont számos kiváló termék kapható a boltokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője.

Cafatokból hússzelet?

Az Európai Unió jelenleg felülvizsgálja az élelmiszeriparban használható adalékanyagok engedélyeit. Az élelmiszeripari szakértők szerint jó hír, hogy a fogyasztók örömére – az illetékes szervezet elutasította az úgy nevezett húsragasztó enzim engedélyezését. Más kérdés, hogy kiderül-e, ha egy gyártó ezt a speciális szert használja.

Ránézésre kiderülhet, egészséges-e egy élelmiszer

Az Európai Parlament június 16-i ülésén a fogyasztók számára kulcsfontosságú kérdésről – az élelmiszer-jelölésekhez kapcsolódó új jogszabályról – szavaznak a képviselők. Kiderül, vajon az EP-képviselők biztosítják-e a fogyasztóknak azt a lehetőséget, hogy tudatos döntést hozhassanak, amikor élelmiszert vásárolnak.

Tisztességtelen webáruházak - Versenyfutás az idővel?

Tisztességtelen szerződési feltételek miatt bírósági döntés született egy elektronikai cikkeket forgalmazó weboldallal szemben. A fogyasztóvédelmi szervezetek előszeretettel élnek a közérdekű keresetek lehetőségével, de az eljárások akár három évig tarthatnak és az ítéletek végrehajtása sem problémamentes. A Világgazdaság Online fogyasztóvédelmi szervezeteket kérdezett a témában.

A Jacko-koncert tanulságai avagy a bedőlt cégek országa

A jelek szerint szerencsésen rendeződik a Jacko-koncerten pórul járt fogyasztók ügye, mivel lehetőség van a jegyek visszaváltására vagy cseréjére. A rendezvénnyel kapcsolatos problémák azonban számos kérdést vetnek fel arról, mit tehet a fogyasztó ilyen esetben és hogyan zajlik Magyarországon a cégek felszámolása. A Világgazdaság Online utánajárt a felmerülő kérdéseknek.

Hogy ne járjon pórul a karácsonyi vásárlással

A rendszeres tájékoztató kampányok ellenére az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tapasztalatai szerint a vásárlók továbbra sem ismerik pontosan a jogaikat. A TÜV SÜD Kermi Kft. illetékese szerint a magyar vásárlók főként az árra koncentrálnak és kevesebb figyelmet fordítanak a címkén szereplő információkra. A Világgazdaság Online a legfontosabb fogyasztóvédelmi tudnivalókat gyűjtötte össze.

Nem vész el egyetlen telefonhívás sem

A piacon most megjelent szolgáltatás beruházási költségek nélkül nyújt egy bármikor megváltoztatható hívásmenedzselő rendszert
Világgazdaság Piactér