OMV

Perre megy az OMV és Románia

A privatizációs szerződés megszegése miatt beperelte a román államot a párizsi nemzetközi kereskedelmi bíróságon az osztrák OMV olajtársaság, a román Petrom vállalat többségi tulajdonosa.

Csökkent az OMV forgalma

A világpiaci olajárak csökkenése miatt jelentős mértékben visszaesett az osztrák OMV olajipari konszern forgalma és eredménye az első negyedévben - derül ki az OMV által az MTI-hez eljuttatott eredménybeszámolóból.

Ukrajna és Irak miatt aggódhat az OMV

A Líbiában, Irakban és az Ukrajnában zajló konfliktusok csökkentik az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat nyereségét a cég vezérigazgatója, Gerhard Roiss szerint. A cég gázkitermelésének 20 százaléka származik a kockázatosnak tartott országokból.

OMV-részesedést vásárolna a Gazprom

A Gazprom érdeklődik az abu-dzabi IPIC befektető társaság 24,9 százalékos OMV részesedésének átvétele iránt - értesült a Gazprom és az IPIC között folyó tárgyalásokhoz közel álló forrástól a Reuters hírügynökség.

Csökkent az OMV üzemi nyeresége

A kisebb kitermelés miatt az egy évvel korábbi 849 millió euróról 668 millió euróra csökkent az OMV osztrák olajipari vállalat üzemi nyeresége 2014 első negyedévében.
Világgazdaság Piactér