öngondoskodás

Elképesztő év végi nyugdíjakciók

A biztosítók és a nyugdíjkasszák is kemény kampányolásba kezdtek az év végén a megtakarításokért. A nyeremények között luxusutazások, terepjáró és csúcskategóriás mobiltelefonok is vannak

A takarékoskodásra buzdítók szembemennek az árral

A biztosításközvetítés nehéz szakma, az emberek nem szívesen szembesülnek a jövőbeni problémákkal – mondja Kósa Erika, a Consequit tulajdonos-elnöke és Farkas András, a cég értékesítési vezetője

Fontos az öngondoskodás

Két év alatt 130 ezren kötöttek nyugdíjbiztosítást. A klasszikusok egyre kedveltebbek, hiszen évtizedekre előre garantálják a kifizetést. A unit linked mellett is szólnak azonban érvek.

A kormány kiegészítő pillérnek tekinti az önkéntes pénztárakat

Az elmúlt években minden oldalról erősítette a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát a kormány, az önkéntes pénztárakat az állami rendszer kiegészítő pillérének tekinti és igyekszik ösztönözni az öngondoskodást is - mondta Hornung Ágnes pénzügypolitikáért felelős államtitkár csütörtökön egy konferencián.

Adókedvezménnyel ösztönzik az önsegélyezést

Önsegélyezési lehetőségekkel bővíti szolgáltatásait január elsejével az MKB Egészségpénztár, erre az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvénymódosítás biztosít lehetőséget.
Világgazdaság Piactér