önkormányzati

Híznak a takarékok

Az idei első fél évben tovább nőtt a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó szövetkezeti hitelintézetek betétállománya, mérlegfőösszege és saját tőkéje. Ugyanakkor csökkent a hitelállományuk, és annak összetétele is romlik. Az első féléves adatok alapján két évig tartó csökkenés után az idén már növekedhet a szektor nyeresége.

Elfogadta a Ház a különadó új szabályait

A munkavállalók számára 3,5 millió forint, az állami és önkormányzati vezetők, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében 2 millió forint a közszférában foglalkoztatottakra a jogviszonyuk megszűnésével összefüggésben kivetett 98 százalékos különadó összeghatára. A különadót - amelynek hatálya a nyugdíjba vonulókra nem terjed ki - öt évre visszamenőleg kell megfizetni.

Ígéretekből nincs hiány

Nem maradnak el a szokásos nagy ígéretek az ország egy részén sem az önkormányzati kampány utolsó hetében.

Tarlós koalícióra kényszerülhet?

A Policy Agenda friss felmérésében arra hívja fel a figyelmet, hogy az őszi önkormányzati választásokon Budapestért még küzdeni kell a Fidesznek és négy megyében van reális esély, hogy a Fidesz elveszítse az abszolút többséget.

Közszolgálati Miniszteri díjat kapott az AS cégcsoport három munkatársa

Az Önkormányzati Minisztérium eredményes szakmai munkájáért, az önkormányzatokat érintő témák színvonalas megjelenítéséért elismerésben részesítette Gyükeri Mercédesz és Szluka Márton szerkesztőket, a Világgazdaság - Központi Szerkesztőség munkatársait, valamint Jávor Pétert, a Békés Megyei Hírlap munkatársát.

Csak akkor jár a segély, ha tiszta a porta - Újabb monoki akció

Ezentúl csak az kaphat az önkormányzattól segélyt Monokon, aki a háza előtti területet, udvarát és kertjét rendben, tisztán tartja, valamint a házhoz tartozó kertben saját maga és családja ellátásának érdekében haszonnövényeket termeszt - egyebek mellett ezt tartalmazza az a levél, amelyet Szepessy Zsolt polgármester küldött Bajnai Gordon miniszterelnöknek, és amelyet szerdán az MTI miskolci irodájához is eljuttatott.
Világgazdaság Piactér