operatív program

Lendületbe jött a fejlesztéspolitika

A 2014–2020-as uniós ciklus pályázatai közül tízből öt operatív programnál már elérhető a teljes keret, a többinél március 31-ig 533 milliárd forintnyi forrás meghirdetése szükséges a száz százalék eléréséhez – értesült a Világgazdaság.

NGM: közel 4 milliárd forint támogatás az első pályázati nyerteseknek

Megszülettek az első jogerős támogatói döntések a 2014-2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett pályázatain: első körben összesen 107 vállalkozás közel 4 milliárd forint uniós támogatást nyert el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel kedden.

Azt akarják, hogy több halat együnk

Rövidesen elkészül a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, amellyel megvalósítható a következő években az ágazat előtt álló legfontosabb feladat: az éves szinten mintegy 5 kilogrammos hazai fejenkénti halfogyasztás megduplázása - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Ennyi a várható kifizetés az operatív programoknál

Az operatív programokra az idén 259 milliárd forint tervezett kötelezettségvállalás mellett 2236 milliárd forint kifizetésével számol a kormány a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok alapján.

Vége a büntetésnek, három uniós program újraindulhat

Újraindult a környezet és energia, a közlekedési és a társadalmi infrastruktúra operatív program uniós finanszírozása Magyarországnak - közölte péntek este Shirin Wheeler, Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos szóvivője.

EU-pénzek 2014-2020 - Budapest és térsége hátrányt szenvedhet

A 2014-2020-as uniós költségvetési időszakra szóló hazai fejlesztések tervezése előkészítő szakaszban van, amelynek fókuszában a gazdaságfejlesztési célok állnak – közölte lapunkkal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azon kérdésünkre, hogy miként áll a következő hétéves uniós költségvetési időszakra vonatkozó fejlesztési terv előkészítése.
Világgazdaság Piactér