országjelentés

Többet költünk az egészségügyre

Az egy főre eső GDP-arányos egészségügyi kiadás Magyarországon a 2015-ös 4,8 százalékról 5,2 százalékra nőtt. Az uniós átlag 7,8 százalék.

Javuló magyar versenyképességet lát az Európai Bizottság

A 2017-es magyar országjelentésről tartott konferenciát az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete. A főbb megállapítások szerint a magyar gazdaság teljesítménye továbbra is szilárd, és egyre inkább a belső kereslet által generált. A reál-GDP meghaladja a válság előtti csúcsértéket, a potenciális növekedés azonban az elmúlt években tapasztalt fellendülés ellenére továbbra is egy teljes százalékponttal elmarad a válság előttitől.

OECD: Szlovákia tovább hasít, bár akadnak kifogások

A szlovák gazdaság nagy lendülettel lábalt ki a válságból, és továbbra is az egyik legerősebb gazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai közül, de a munkahelyteremtés és a belső kereslet továbbra is gyenge, a növekedés külső motorjai kezdenek lassulni, és a kormánynak az államháztartás hosszú távú fenntarthatóságát kell biztosítania - közölte az OECD csütörtökön.

Vegyes kép Magyarországról

Hazánk gazdasági kockázata átcsúszott a magas kockázati tartományba, miközben a politikai továbbra is alacsony szinten maradt.

Magas a gazdasági kockázat - PC Országjelentés

A Figyelő és a Political Capital Országjelentése szerint a politikai kockázati index (PRI) összesített értéke továbbra is alacsony, 66 pont az egy évvel korábbi 64 pont után, míg a gazdasági kockázati index, az EcoRisk a 2000-es évek során átlagában először csúszott át a magas kockázati tartományba.

Ha nem hitte, hogy van lejjebb - Lesújtó PC Országjelentés

A gazdasági és politikai kockázati index korábban nem látott mélypontra zuhant 2008-2009-ben, leginkább annak köszönhetően, hogy a válság felnagyította, elmélyítette és láthatóbbá tette a régóta megoldatlan problémákat a gazdaságban, a politikában és a társadalomban. Ezt állapítja meg a Political Capital Institute és a Figyelő Országjelentése.

IMF: Aknamezőn a magyar gazdasági kilátások

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) honlapján kedden közzétette a magyar hitelszerződés első felülvizsgálatáról szóló szakértői jelentést, amelyet a pénzintézet igazgatótanácsa múlt héten fogadott el.
Világgazdaság Piactér