Országos Mentőszolgálat

Felújítják a váci mentőállomást

A kormány döntése alapján a központi költségvetésből 62 millió forintot biztosítanak a váci mentőállomás felújítására.

Tíz százalékkal nő a mentősök bére

Januártól újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére, amit az ágazati béremeléseken felül kapnak mentősök.

Fejlesztések történtek az OMSZ-nél

Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, az EMMI arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a mentőszolgálat dolgozóinak munkafeltétele.

Finn cég fióktelepe nyerte a magyar mentőautó tendert

Egyetlen ajánlattevőként a finn Profile Vehicles Oy magyarországi fióktelepe nyerte az Országos Mentőszolgálat mentőautók beszerzésére kiírt újabb tenderét - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Protestálnak a magánmentők

A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, az emberi erőforrások miniszterének és az egészségügyi államtitkárnak is levelet ír az öt legnagyobb magánmentőt tömörítő szövetség. A mentésről szóló rendelet tervezett módosításával ugyanis a szaktárca jelentősen kibővítené azoknak a rendezvényeknek a körét, amelyeken kizárólag az Országos Mentőszolgálat nyújthat egészségügyi biztosítást, az egyik fő bevételi forrásuktól fosztva meg a magán mentőszolgálatokat.

Padlóra küldhetik a magánmentőket

Monopolhelyzetbe hozza az Országos Mentőszolgálatot, ezzel pedig több magán mentőszolgálatot is padlóra küldhet a rendezvények egészségügyi biztosításáról szóló rendeletmódosítás. A jogalkotók ugyan elismerik, hogy az OMSZ csak részben rendelkezik a plusz feladat ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételekkel, ám ezt könnyedén úgy intézi el, hogy a rendezvény biztosítására ugyan az állami mentőszolgálat köt majd szerződést, de a valóságban majd valamelyik magánmentővel oldja meg a rendezvénybiztosítást. A magáncégek tiltakoznak.
Világgazdaság Piactér