ORTT

Majtényi: Fordított Midasz király a kormány

„Ma Magyarországon az elektronikus média nem szabad” - jelentette ki Majtényi László a sajtószabadság világnapja alkalmából szervezett kétnapos konferencián a budapesti Francia Intézetben. A rendezvény első napján a magyar, a francia, valamint a svájci sajtó szabadságáról esett szó.

Este hét és fél nyolc között elsötétül az MTV

Hétfő este hét óra és fél nyolc között elsötétül a Magyar Televízió képernyője, miután a köztévé jogerősen is elvesztette az ORTT erről szóló határozata miatt indított pert - hangzott el az MR1 Kossuth Rádióban.

A Danubius erkölcsi győzelmet aratott, a Sláger még azt sem

A Legfelsőbb Bíróság igazat adott a Danubiusnak az ORTT-vel szemben a frekvenciapályázat ügyében, a Sláger tekintetében azonban megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla korábbi döntését és kimondta: ebben az esetben jogszerűen járt el az ORTT.

Ice-T trágársága mégsem ártott a gyerekeknek

A Médiatanács felmentette a Tilos Rádiót az Ice-T száma kapcsán indított eljárásban – olvasható a Médiatanács blogján. ma megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet. Kezdjük rögtön a végével, magával a határozattal.

Lehet választani: Fideszes, fideszes vagy fideszes?

Ahogy az várható volt, nem tudtak megállapodni a Médiatanács tagjairól az erre a célra felállított parlamenti bizottságban, így a fideszes médiacsomagba vésett „B terv” lép életbe: kétharmados szavazással, azaz kormánypárti többséggel döntik el, kiket terjesszenek az Országgyűlés elé.

Az ORTT nagy hibája: arisztokratikus volt Szalai szerint

Az ORTT egyik nagy hibája az volt, hogy túlságosan arisztokratikusan készítette elő a szabályokat és kizárta a szolgáltatókat - mondta Szalai Annamária az InfoRádió Aréna című műsorában.

Duna Tv: 49 milliós végkielégítés

A napokban távozott posztjáról Cselényi László a Duna Televízió elnöke, aki 49 millió forintos végkielégítést kap munkájáért. A Fidesz szerint rá is vonatkozik a kétmillió forintos végkielégítési plafon és a fölötti részre kivetett külön adó melynek mértéke 98 százalék.

Nem várható tömeges elbocsátás a közmédiumoknál

„A cél a minőség javulása, nem pedig a tömeges elbocsátás” – nyilatkozta Szalai Annamária a médiáért felelős szakpolitikus a Duna Televíziónak. A kormány által már elfogadott és még a parlament elé kerülő javaslatok nyomán véleménye szerint, egy megnövelt szerepű Magyar Távirati Iroda, profiltisztított televíziók és erősödő civil kontroll képe bontakozik ki.
Világgazdaság Piactér